Ana Sayfa Haberler Apple’dan Safari’nin Akıllı Takip Koruması Özellikli Yeni Reklam Filmi

Apple’dan Safari’nin Akıllı Takip Koruması Özellikli Yeni Reklam Filmi

0
Apple Reklam Filmi Gizlilik

Apple bugün, YouTube kanalında mizahi gizlilik odaklı yeni bir reklam filmi paylaştı. Cupertino merkezli şirket, reklam filminde Safari’de yerleşik olan reklam izleme önleme özelliğine değiniyor.

Reklam filminde incecik bıyıklı 15 yaşında bir çocuk aynanın karşısında duruyor ve internetten ne zaman traş olması gerektiğine bakıyor. Muhtemelen web siteleri tarafından izlenmesini istemediği bir arama. Ardından “Safari, sitelerin sizi web üzerinde izlemesini sınırlar, çünkü göz attığınız şey sizin.” metni çıkıyor ve çocuk telefonunu havlusunun üstüne bırakıp traş olmaya başlıyor.

Apple için Kullanıcı Gizliliği

Apple, son reklam kampanyasında (iPhone’da Gizlilik) iPhone’un gizlilik özelliklerini öne çıkarmaya başladı. Reklam kampanyasının devamı niteliğindeki bugünkü videoda, insanların günlük hayatlarında gizliliğinin korunmasını isteyeceği örnek bir durum ele alınıyor.

iOS ve macOS’taki Safari, 2017’den bu yana Akıllı Takip Koruması özelliğine sahip. Akıllı Takip Koruması özelliği, yapay öğrenme teknolojisi sayesinde Safari’nin internetteki işlemlerinizi takip eden reklamverenleri ve diğer veri şirketlerini belirleyerek onların arkalarında bıraktıkları siteler arası takip verilerini ortadan kaldırmaya yarıyor. Böylece internetteki gezinme bilgileriniz sadece size özel kalıyor.

Cupertino merkezli şirket, kullanıcı verilerinin gizliliğine büyük önem veren dev teknoloji şirketlerinden sadece biri ve bu konuda çıtayı her geçen gün daha da yükseltiyor. Facebook gibi şirketlerin kullanıcı verilerini satması gibi skandallara karıştığı günümüzde Apple’ın böylesi bir tutum içinde olması şirketin değerini daha da artırıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz