Ana Sayfa Haberler Apple, watchOS 5.2 ile Avrupa için EKG Çekme Özelliğini Kullanıma Sundu

Apple, watchOS 5.2 ile Avrupa için EKG Çekme Özelliğini Kullanıma Sundu

0
Apple Watch EKG Çekme Özelliği watchOS 5.2

Apple, modern Apple Watch modellerinde çalışan watchOS işletim sisteminin beşinci güncellemesi olan watchOS 5.2’yi yayınladı.

watchOS 5.2, iPhone’daki özel Apple Watch uygulamasının Genel > Yazılım Güncelleme menüsünden ücretsiz olarak indirilebilir. Yeni yazılımı kurmak için, Apple Watch’un en az yüzde 50 şarja sahip olması, şarj cihazına ve iPhone’a bağlı olması gerekiyor.

watchOS 5.2 Yenilikleri

watchOS 5.2 güncellemesi, EKG çekme özelliğini Hong Kong ve birçok Avrupa ülkesine getiriyor. Bu ülkeler arasında Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, Romanya, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere yer alıyor. Ne yazık ki Türkiye bu ülkeler arasında yer almıyor.

EKG çekme özelliğinin eklendiği ülkeler, düzensiz kalp ritmi bildirimlerine de erişebilecekler. Bu, Apple Watch’un düzensiz bir ritim tespit edildiğinde size bir bildirim göndermesini sağlayacak.

EKG çekme özelliği Aralık 2018’de watchOS 5.1.3’te tanıtıldı, ancak lansman sırasında Amerika Birleşik Devletleri, Porto Riko, ABD Virgin Adaları ve Guam ile sınırlı kaldı. watchOS 5.2, EKG çekme özelliğinin diğer ülkelere ilk genişletildiği watchOS sürümünü temsil ediyor.

EKG veya elektrokardiyogram, kalpteki anormal ritimleri tespit etmek ve ciddi kalp rahatsızlıklarını teşhis etmek için kalbin elektriksel aktivitesini ölçmek üzere tasarlandı.

Apple Watch Series 4, kullanıcıların kalp sağlığına göz kulak olmaları için Apple Watch ve Digital Crown’un safir kristalinin içine yerleştirilmiş elektrotları kullanarak EKG çekiyor.

Bir EKG çekimi yapmak, Apple Watch’u takmak, testi başlatmak ve cihazın Dijital Crown’a 30 saniye boyunca parmak koymak kadar basit. EKG çekimi tamamlandıktan sonra, Apple, doktorunuzla paylaşılabilecek bir kalp ritmi sınıflandırması sağlıyor.

Kalbiniz normal bir ritimle atıyorsa, Apple standart bir sinüs ritmi tespit edildiğini size bildirecektir. Ancak, kalbiniz normal şekilde atmıyorsa uygulama atriyal fibrilasyonun tespit edildiğini size bildiriyor

watchOS 5.2, EKG çekme özelliğiyle birlikte ikinci nesil AirPods için destek sunuyor ve telefon görüşmeleri için gerçek zamanlı metinleri (RTT) destekliyor. Ayrıca Hermès modelleri için ilkbahar Hermès grubu koleksiyonuyla eşleşen iki yeni saat yüzü sunuluyor. Tüm bunlara ek olarak güncelleme bu hafta başlarında iOS’a eklenen Apple News+ hizmetini destekliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz