Ana Sayfa Haberler iMac Pro Sahipleri için Üzücü Haber!

iMac Pro Sahipleri için Üzücü Haber!

0
iMac Pro RAM

Geçtiğimiz hafta, Apple, iMac Pro için 256 GB RAM yapılandırma seçeneğini ekledi. Ne yazık ki daha önce 128 GB RAM veya daha düşük bellek miktarına sahip bir iMac Pro satın alan müşteriler RAM miktarını 256 GB’a yükseltemeyecekler.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/03/19/imac-pro-256gb-ram-ve-radeon-pro-vega-64x-grafik-secenekleri-geldi/]

Modül Tasarım Farkından kaynaklanıyor

Yeni 256 GB RAM yapılandırma seçeneğiyle cihaza dört adet 64 GB bellek modülü geliyor. Apple Store’lar ve Apple Premium Reseller’e gönderilen dahili bir belgeye göre, Apple, siparişe göre yapılandırılmış yeni iMac Pro’nun bu 64 GB bellekle çalışmak üzere tasarlanan tek model olduğunu belirtiyor.

Bu bilgi, Apple Premium Reseller’in bir iMac Pro’yu daha sonra 256 GB RAM’e yükseltemeyeceği anlamına geliyor. Başka bir deyişle, 256 GB RAM’e sahip bir profesyonel işi iMac satın almak yalnızca ürün siparişi sırasında mümkün. Yani sonradan RAM miktarında 256 GB’lık bir yükseltme mümkün olmayacak.

Profesyoneller için sunulan iMac’in başlangıç fiyatı 37.999 TL. Bu modelde 32 GB RAM yer alıyor. 256 GB RAM yükseltme yapılması durumunda ise fiyata 41.600 TL ekleniyor.

Standart iMac sahipleri ise RAM konusunda daha şanslılar. Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen yeni 27 inçlik modellerde maksimum RAM miktarı 64 GB yapılandırma seçeneği ile geldiler. Mac’ler için RAM ve depolama alanı yükseltme hizmeti sunan OWC yeni iMac modelinin RAM’inin 128 GB’a kadar yükseltilebildiğini duyurdu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz