Ana Sayfa Haberler iPad mini 5 Parçalarına Ayrıldı

iPad mini 5 Parçalarına Ayrıldı

0
iPad mini 5 Parçalarına Ayrıldı

iFixit bugün, yeni iPad mini 5’i parçalarına ayırdı. Böylece yeni iPad mini’nin parçalarıyla ilgili daha fazla detay ortaya çıkmış oldu. iFixit, ilk resmi Apple Pencil onaylı iPad mini’yle ilgili bazı ek ayrıntıları ortaya koyuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/03/18/apple-yeni-10-5-inc-ipad-air-ve-ipad-mini-5-duyurdu/]

iPad mini 5 Parça Detayları

iFixit, A2133 model numaralı yeni iPad mini’yi önceki modelden ayıran tek tasarım farkının arka kısmındaki düzenleyici bilgilerinin kaldırılması olduğunu belirtiyor.

Yeni iPad modelinin içinde mini 8 megapiksellik bir arka kamera yer alıyor. Ön tarafında 10.5 inç iPad Pro’da yer alan 7 megapiksel bir kamera yer alıyor. Kameranın diyafram açıklığı ise ƒ/2.2. iPad mini 4’ün ön tarafında 1.2 megapiksellik bir kamera yer alıyordu. Kısacası, yeni iPad mini’nin ön kamera tarafında ciddi bir iyileştirme yapılmış durumda.

iPad mini 4’e kıyasla diğer değişiklikler arasında işlemci, bellek miktarı (RAM) gibi detaylar yer alıyor. Yeni iPad mini’ye A12 Bionic işlemcisi güç veriyor ve cihaz 3 GB RAM ile destekleniyor. Halefindeki RAM miktarının 2 GB olduğunu hatırlatalım. Bunun dışında yeni iPad mini’de ekran için True Tone sensörleri, öne bakan kameranın yanına ortalanmış bir mikrofon seti ve iPad mini 4’ten farklı olarak bir pil (19.32 Wh) yer alıyor.

iPad mini Air’de olduğu gibi, iPad mini 5’de de stereo ses için iki hoparlör, çift mikrofon, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11ac, hücresel modellerde Gigabit sınıfı LTE ve eSIM teknolojisi bulunuyor.

iFixit, pek çok bileşenin modüler olmasına rağmen bağımsız olarak değiştirilebildiğini, ancak iPad mini 4’e göre onarımının daha karmaşık olduğunun altını çiziyor. Pilini değiştirmenin mümkün olduğu, ancak yine de gereksiz zorluklar olduğunu belirtiliyor. Sonuç olarak iFixit, iPad mini 5’in tamir edilebilirlik puanının “2” olduğunu açıkladı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz