Ana Sayfa Apple Apple Watch ekranlarını üretecek şirket belli oldu!

Apple Watch ekranlarını üretecek şirket belli oldu!

0

Apple, Apple Watch için ekran tedarikçisini değiştirmeye karar verdi. Ekran tedarikçisi firma, zor bir ihtimal olsa da ileride iPhone ekranlarını da üretebileceğini açıkladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/03/29/lte-apple-watch-series-4-bir-ulkeye-daha-geliyor/]

Japan Display & Apple ortaklığı!

Japan Display, Apple Watch için ilk OLED ekran siparişlerini aldığını duyurdu. İlk siparişler bu yıl sonunda tedarik edilecek.

Rapor, bu hafta başında şirket tarafından yayınlandı. Zaten hali hazırda Apple iPhone XR modellerinin LCD ekranlarını üreten şirket için bu sipariş oldukça büyük bir adım olacak. Şirket yıllarca OLED ekran işine atılmak istese de hacimli üretim için gereken maddi desteği bir türlü bulamadığından OLED işine giremedi. Fakat Apple’ın bu hamlesi işleri oldukça değiştireceğe benziyor.

Apple Watch'taki EKG Özelliği Bir Kişinin Daha Hayatını Kurtardı!

Şirket, Apple desteğinden sonra ilk OLED üretim tesisini kurdu. Reuters, yayınladığı raporda bu üretim tesisinin Apple’ın ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olduğunu belirtti.

Bu son haberler, şu anda Apple Watch ekranlarının büyük bir kısmının üretimini yapan ve bazı yasal sorunlardan dolayı Apple ile arası bozuk olan LG’ye büyük bir darbe olacak. Japan Display için ise durum tam tersi. Şirket, Apple ile ortaklığını açıkladıktan sonra hisse değerleri yüzde 6.3 artış gösterdi.

Şirketin bir sonraki hedefi ise oldukça zorlu. Çin’de üretilen tüm iPhone’lar için OLED üretimi yapmayı planlayan şirket, bunun için Çin hükümetinin kapısını çalacak ve fon isteyecek. Bu durum gerçekleşirse, şu an Apple’ın OLED ekranlarının üretimini yapan Samsung ile iş birliği bozulabilir ve Japan Display piyasada büyük bir oyuncuya dönüşebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz