Ana Sayfa Apple iPhone fiyatları düşmeye devam ediyor!

iPhone fiyatları düşmeye devam ediyor!

3

Çin’de satışların düşmesinin ardından fiyat düşürme kararı alan Apple, aynı şekilde Hindistan’da da iPhone fiyatları üzerinde değişikliğe gitti. Bu fiyat düşüşleri ülkemize de yansıyabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/03/yeni-iphone-modelleri-5g-desteklemeyebilir/]

iPhone fiyatları ülkemizde de düşebilir!

Apple yayınladığı son raporda, ülkelerdeki döviz kurların yükselmesi nedeniyle satışların düştüğünü, buna önlem olarak fiyat düşüşüne gideceklerini belirtti.

iPhone XR Modeli İçin Yeni Reklam Filmi Yayınlandı! Reuters ise yayınladığı haberde, Hindistan Apple Store‘da fiyatların henüz düşmediğini, ancak daha düşük fiyatların yetkili mağazalarda sunulmaya başlandığını belirtti.

Buna göre 64 GB kapasiteye sahip iPhone XR’ın fiyatı 76.900 rupiden 59.000 rupiye düştü. Ancak, henüz Apple mağazasında 76.900 rupi fiyatlandırmayla satılmaya devam ediliyor. Farklı depolama kapasitelerine sahip iPhone XR cihazlarında fiyatları %25 düşürüldü. Apple’ın bu fiyatları “kısa vadeli promosyon teklifi” olarak sunacağı bekleniyor.

Çin, Japonya ve diğer ülkelerdeki indirimler ilk olarak Ocak ayında başlatıldı. Ardından bu indirimler Şubat ve Mart aylarında da devam etti. Buna göre Apple, bazı ülkelerde indirimli fiyatları kalıcı olarak sürdüreceğe benziyor.

Bazı kaynaklarda benzer sistemin Türkiye ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülkelerde de uygulanacağı konuşuluyor. Böyle bir durum gerçekleşir ve fiyatlar %25 oranında ucuzlarsa iPhone XR’ın fiyatı 5549 TL olacak. Bu durumda iPhone satışlarının artacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


3 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz