Ana Sayfa Apple Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı!

Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı!

0
Apple Watch 4 EKG

Bir Apple Watch kullanıcısı, cihazın hayatını nasıl kurtardığını paylaşmak için Reddit adlı sosyal medya platformuna yazdı. Gönderide kişi, düzensiz kalp atışı bildirimi ve yüksek hızda kalp atış hızı uyarısı aldığını belirtti. Sonrasında durumdan şüphelenen şahıs, hastaneye doğru yola çıktı. Fakat hastaneye giderken yolda bayılan kişi kendisini hastanede buldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/03/26/apple-watch-ekg-cekme-ozelligi-daha-fazla-ulkeye-geliyor/]

Saatler erken tespitte önemli rol oynuyor

Hastanede EKG, EAD, EKO uygulayan doktorlar kalbin tüm odacıklarının normal bir şekilde çalıştığını, fakat anormal derecede hızlı bir nabız atışı tespit ettiklerini belirttiler. Bu, Apple’ın akıllı saatinin yüksek kalp atış hızı uyarısını onaylar nitelikte.

Sonunda, yapılan testler sonucu doktorlar akıllı saat kullanıcısına, kalbin normal atışının bozulduğunda ortaya çıkan ve hızlı bir şekilde karakterize olan supraventriküler taşikardi tanısı koydular.

Bu, Apple’ın akıllı ürününün supraventriküler taşikardiyi ilk teşhis edişi değil. Bu yılın başlarında, Kuzey Carolina’daki (ABD) bir kadın Apple’ın saatinin anormal derecede yüksek kalp atış hızını tespit ettiğini ve bu sayede hastalığının teşhis edildiğini belirtmişti.

Apple’ın akıllı saati doktorların da bir çoğu tarafından önerilmekte. Bu tür giyilebilir akıllı teknolojilerin hastalıkları önceden tespit etmede önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Apple’ın akıllı saatlerinden birini kullanıyor musunuz? Memnun musunuz? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz