Ana Sayfa App Store iOS için en iyi Twitter uygulaması hangisi?

iOS için en iyi Twitter uygulaması hangisi?

0
iOS için Twitter

iPhone için Twitter uygulamaları henüz App Store kurulmadan önce bile vardı. Twitterific, App Store’un iOS 2.0 ile birlikte piyasaya sürülmesinden önce Jailbroken iPhone’lar için yayımlanan uygulamalardan biriydi. Twitter son yıllarda üçüncü parti uygulamaların kullanılamaması için elinden geleni yapmış olsa da, hala gelişmekte olan bir Twitter ekosistemi var. Bu hafta, hangisinin en iyi olduğuna odaklanmak istiyoruz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/07/haftanin-ios-uygulamalari-7-nisan-2019/]

iPhone için Twitter

Resmi Twitter uygulaması Twitter’ın geliştirdiği son teknolojileri barındıran bir yazılım. Uygulama, diğer uygulamalara nazaran beraberinde pek çok özellik getiriyor. Bunlardan en önemlileri GIF entegrasyonu, Periscope üzerinden canlı videoların bir tıkla izlenebilmesi, iş parçacıkları oluşturabilme yetenekleri.

Negatif özelliklere bakacak olursak, en son tweetleri göstermek yerine sürekli olarak kendi algoritmasının önerdiği tweetleri göstermeye zorlamak. Bunu uygulamada ana sayfadayken yukarıdan değiştirebiliyoruz ama bunu her gün yapmalıyız. Çünkü belli bir süre sonra eski haline gelecek şekilde tasarlanmış. Ayrıca, diğer insanların beğendiği tweetleri sürekli olarak bize gösterme çabası da uygulamanın eksilerinden. Bunun dışında en önemli eksi şüphesiz reklamlar. Özellikle ülkemizde sürekli sahte bankacılık reklamları gösterilmekte. Ayrıca sürekli olarak bahis siteleri ile ilgili açılan hashtagler de cabası. Bunu diğer uygulamalarda engellemek mümkün.

Genel olarak baktığımızda uygulama güzel, tasarımı oldukça hoş. Sık sık güncelleme alarak güncelliğini korumakta. iPhone için Twitter ücretsiz olarak App Store üzerinden indirilebilir.

iPhone için Twitterrific

Daha önce belirttiğimiz gibi, henüz App Store kurulmadan önce iPhone için kullanılabilir tek Twitter uygulaması Twitterrific’ti. Bunun için Jailbroken bir iPhone sahibi olmanız gerekirdi. Twitterrific o zamandan bu yana bir çok revizyon, pek çok tasarım değişikliği gördü.

Twitterrific genel anlamda çok iyi bir Twitter uygulaması. Görünüşte iPhone için resmi Twitter uygulamasıyla aynı işleve sahip gibi gözükse de, bir çok benzersiz özellik sunmakta. Özel hashtag sistemi, URL domain seçenekleri, sadece rumuz kullanma gibi bir çok özel yeteneği var. Ayrıca ana sayfayı kişisel zevkinize göre özelleştirebilmek mümkün. “Politika veya spor” bunlarla ilgili tweetleri engellemek istersen Muffling özelliğini kullanmak yeterli. Bu büyük bir özgürlük!

Twitterrific’in getirdiği temel özelliklerden biri de, bir kişiyi takip etmeseniz dahi sizin tweetinize yorum yaptıysa bu kişinin ana sayfanızda gözükmesi.

Genel olarak Twitterrific gayet güzel olsa da, eksikleri yok değil. GIF özelliği, grup DM’leri ve anketler özelliği uygulamanın eksiklerinden. Bunun sebebi de Twitter’ın bu özellikleri üçüncü parti uygulama geliştiricilere açmamış olması.

Genel olarak bakacak olursak, uygulama gayet başarılı. Twitterrific App Store üzerinden ücretsiz indirilebilir fakat uygulama içindeki reklamları engellemek isterseniz ve bununla beraber tweet çeviri özelliğini kullanmak isterseniz 34,99 TL ödeme yapmanız gerekmekte.

iPhone için Tweetbot

Tweetbot’ta Twitterrific gibi eşsiz bir sosyal medya deneyimi sunuyor. Uygulama 3 yılı aşkın süredir kullanımda ve harika özelliklere sahip. Giphy üzerinden normal Twitter uygulamasından daha gelişmiş bir GIF hizmeti sunuyor. Ayrıca hashtagleri, kullanıcıları ve anahtar kelimeleri susturma özelliğine de sahip. Tweetbot uygulamasını özel kılan en önemli özellik listelere kolay erişim seçeneği. Twitter’da oluşturduğunuz listelere tek tıkla ana sayfanızda ulaşabiliyorsunuz. Ya da listeleri ana sayfanız yapabiliyorsunuz. Tweetbot’un küçük ama önemli yeteneklerinden biri de, yalnızca sizin görebileceğiniz küçük notlar almak. Kişilerin profillerine iliştireceğiniz bu notlarla, sonradan profiline uğrayacağınız kişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Aynı Twitterrific uygulamasında olduğu gibi anketler, grup DM’leri bu uygulamanın da eksiklerinden.

Genel olarak Tweetbot gayet kullanışlı. Olumsuz bir deneyim sunmuyor diyebilirim. Tweetbot 34,99 TL fiyatla App Store’da satılmakta.

Peki hangisini tercih etmeli?

Bununla ilgili net bir öneri vermek zor bir durum. Bu sizin yaşamak istediğiniz tecrübeye bağlı bir durum. Fakat benim için, listeleri kullanmanın kolay olması, küçük notlar alınabilmesi, gelişmiş GIF seçenekleri nedeniyle Tweetbot ön planda. Reklamlardan rahatsız olmuyor, mutlaka grup DM özelliğini kullanmak istiyorsanız ücretsiz seçenek olan iPhone için resmi Twitter uygulamasını kullanabilirsiniz.

Siz ne düşünüyorsunuz? iPhone’unuz için hangi uygulamayı kullanıyorsunuz? Memnun musunuz? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz