Ana Sayfa Apple Apple Display muhteşem özelliklerle geri dönecek

Apple Display muhteşem özelliklerle geri dönecek

0

TF Menkul Kıymetler şirketinden Ming-Chi Kuo, Apple’ın mini LED teknolojisine olan ilgisini ortaya koyan bir rapor yayınladı. Kuo, Apple’ın 6K çözünürlüğe sahip Apple Display çözümünün 2019’un ikinci veya üçüncü çeyreğinde piyasaya sürülebileceğini belirtti. Söz konusu monitör mini-LED teknolojisine sahip olacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/09/huawei-apple-tedarikcisi-olmak-istiyor/]

Yeni bir MacBook gelebilir!

Kuo ayrıca, 2020 yılının sonlarında veya 2021 yılının başlarında Apple’ın, mini LED ekranlı yeni bir iPad veya yeni bir MacBook tanıtacağını söyledi. Bu Macbook modeli, bir süredir konuşulmakta olan 16 inçlik MacBook Pro olabilir.

Kuo yayınladığı raporda, mini LED teknolojisine sahip olacak iPad’in 10 ile 12 inç arasında olacağının altını çizdi. Raporda, Apple’ın zengin renk yelpazesi, yüksek kontrast oranları, yüksek dinamik aralık ve yerel karartma sağlayabildiği için mini LED teknolojisine ilgi duyduğu belirtiliyor. Mini LED‘in ayrıca ince olması sebebiyle Apple’ın tüm teknolojilerine uyum sağlayabileceği söylenmekte.

Apple'ın Bugün Yaptığı Etkinlikte Tanıttığı Ürünlerin Fiyatları

Bir sonraki Apple iPad Pro’nun ekranı, LED’lerle donatılmış bir arkadan aydınlatmalı mini LED teknojisine sahip olabilir. Apple’ın OLED teknolojisi konusunda Samsung ile çalışmaktan memnun olmaması da bu tüm bu olanakları arttırıyor.

Mini LED nedir?

Günümüzde klasik LCD teknolojisi, piksellerin arkasından bir ışık verilmesi sistemiyle çalışmaktadır. Örneğin 6 inç boyutunda IPS LCD bir ekranın arkasında 25 adet LED bulunurken Mini LED teknolojisine sahip bir ekranın arkasında 9.000 ile 10.000 arasında mini LED bulunmaktadır. Bu daha yüksek parlaklık, daha yüksek PPI değerlerine olanak sağlamaktadır. Ayrıca OLED teknolojisinde olduğu gibi, bölgesel karartma da yapılabilmektedir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz