Ana Sayfa Apple Dikkat! iPhone kullanıcılarını hedefleyen casus yazılım bulundu

Dikkat! iPhone kullanıcılarını hedefleyen casus yazılım bulundu

1
Apple Hack

Android’in açık kaynak kodlarına sahip olması ve uygulamaların Google Play Store dışında da kolayca edinilebilmesi nedeniyle, kötü amaçlı yazılımla ilgili sorunlar yaşayan insanları görmek oldukça mümkündür. Apple üretimi cihazların çoğu durumda daha güvenli olduğu aşikar bir gerçek olmakla birlikte, bazen iPhone cihazlar da kötü amaçlı yazılımların kurbanı olabiliyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/09/iphone-ve-apple-watch-genclerin-ilgi-odagi/]

iPhone kullanıcılarını hedef alıyor

Lookout adlı mobil güvenlik firması, yaptığı araştırmalar sonucu iPhone kullanıcılarını hedef alan yeni ve güçlü bir casus yazılım keşfetti.

Bununla ilgili ironik olan kısım ise casus yazılımın başta Android cihazları hedef almak için geliştirilmiş olması. Ancak uygulama daha da geliştirilerek iOS cihazlarda da kullanılabilecek şekile getirilmiş. Söz konusu uygulama kurulduğunda, kötü niyetli kişiler fotoğraflarınıza, videolarınıza, ses kayıtlarınıza, kişilerinize ve gerçek zamanlı konumunuza erişebiliyor. Ayrıca bunları tamamen gizlenmiş bir biçimde yapıyor. Ayrıca uygulama, telefon kayıtlarınızı da dinleyebiliyor.

Apple Hack Genç

Uygulamanın Apple’ın güvenlik sistemlerini nasıl geçtiğiyle ilgili açıklama yapan Lookout, uygulamanın farklı bir kurumsal sertifika üzerinden halka dağıtıldığını belirtti. Bu uygulamanın ismi ve hala mağazada olup olmadığı ise belli değil.

Söz konusu zararlı uygulamadan en çok Türkmenistan ve İtalya kullanıcılarının etkilendiğini de belirtelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz