Ana Sayfa Apple Huawei Apple tedarikçisi olmak istiyor

Huawei Apple tedarikçisi olmak istiyor

0
Apple'ın Video Servisi, Nisan Ayında Tanıtılabilir

Apple, bir süredir 5G yonga seti bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor. 2020 yılında çıkacak olan iPhone’ların bu sorunlar nedeniyle 5G özelliği olmadan gelebileceği belirtiliyor. Bununla ilgili detaylı bir haberi geçtiğimiz günlerde de yapmıştık. Apple’ın yaşadığı bu sorunun farkında olan Huawei, kendi ürettiği 5G modemleri Apple’a satabileceğini belirtti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/03/yeni-iphone-modelleri-5g-desteklemeyebilir/]

Huawei Apple ile ortaklığa evet diyor!

Huawei, geçtiğimiz aylarda 5G Balong 5000 adlı bir yonga seti geliştirdi. Fakat şirket, işlemci ve diğer teknolojik ekipmanlarında olduğu gibi bunu diğer şirketlere satmamaktaydı. Fakat şimdi durum değişmiş gibi görünüyor.

Engadget adlı teknoloji sitesine demeç veren üst düzey Huawei yöneticisi, şirketlerinin sadece Apple’a özel 5G yonga seti üretip, satabileceklerini belirtti.

Apple gelecekte kendi yongalarını üretmek için çalışıyor. Fakat bu yongaların 2021 yılından önce çıkması beklenmiyor. Bir diğer modem üreticisi Qualcomm ile yaşanan sorunlar da göz önüne alındığında Apple, Çin’li dev ile ortaklık kurabilir.

Burada en büyük sorun Huawei’nin Amerika Birleşik Devletleri ile gerilim halinde olması. Çin – Amerika Birleşik Devletleri’nin ticari savaşının odak noktası olan Huawei, Apple ile ortaklık yapması halinde büyük engellerle karşılaşabilir.

Fakat Apple, bu ortaklığı kabul etmemesi halinde daha da zor bir duruma düşebilir. Çünkü şu an şirketin kapasitelerini karşılayacak düzeyde başka bir firma bulunmuyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Apple ile söz konusu şirket ortaklık kurabilir mi? Apple, böyle bir anlaşmayı kabul eder mi? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz