Ana Sayfa Apple Apple – Spotify gerilimi büyüyor

Apple – Spotify gerilimi büyüyor

0

Apple, rakip geliştiricilere (Spotify) rekabet şansı tanıyıp tanımadığına dair Hollanda’da antitröst soruşturmasıyla karşı karşıya. Soruşturmada Apple Music ve Apple News üzerine odaklanılacak. Ancak soruşturmanın ilerleyen dönemlerde genişleyip App Store’u da kapsaması olası görünüyor.

Soruşturma sebebi Spotify

Spotify, Apple Music’in haksız bir avantajı olduğunu iddia ederek Avrupa Komisyonu’na şikayette bulundu ve bugün yayınlanan rapor “medya için başvuruların” başka bir odak noktası olduğunu söylüyor.

Bloomberg söz konusu raporunda: “Hollanda’nın Tüketici ve Pazarlar Otoritesi (ACM), Apple’ın baskın pazar konumunu kötüye kullanıp kullanmadığını ve “kendi uygulamalarına ayrı muamele” uygulayıp uygulamadığını inceleyecek. Soruşturma başlangıçta sadece belirli uygulamalar üzerine odacaklanacak. Ancak bu önümüzdeki dönemde daha geniş çaplı bir soruşturmaya yol açabilir.” dedi.

Apple Watch İçin Spotify’ın Resmi Uygulaması Yayınlandı!

ACM bugün, konuyla ilgili endişelerini dile getiren bir rapor yayınlandı. Raporda: “iOS ekosistemi içinde, uygulamalar ve uygulama mağazası için alternatifler bulunmuyor. Uygulama mağazasının tek oluşu iOS sistemi için darboğaz oluşturuyor. Uygulama geliştiriciler, telefonda işlevsellik sorunları da yaşayabilir. Bluetooth ve NFC’ye erişememek gibi. Tüm bunlar göz önüne alındığında iOS ekosisteminde tescilli Apple uygulamaları bariz bir haksız avantaja sahip.” denildi.

Apple bir süredir Avrupa’da müzik tekeli konusunda incelemeler ile karşı karşıya kalıyor. Bu incelemeler ileride Apple için büyük bir soruna dönüşebilir. Bu sorunun kaynağı ise Spotify olarak görülüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple haksız avantaja sahip mi? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz