Ana Sayfa Apple Apple’da yeni dönem!

Apple’da yeni dönem!

0

Apple son yıllarda çevreyi korumak ve verdiği zararı minimuma indirebilmek için büyük bir çaba sarf ediliyor. Güneş panelleri ile kaplanan Apple Campus ve iPhone parçalarını geri dönüşüm için söken robotlar bunun en iyi örneklerinden.

Tabi bu emisyonu Silikon Vadisi’nde çalışan Apple yazılımcıları değil, yüz milyonlarca Apple ürününün üretildiği / montajlandığı Asya’daki fabrikalar üretiyor. Apple’ın karbon ayak izinin yüzde 74’lük bölümü imalatile ilgili.

Apple tüm süreçte yenilenebilir enerji hedefliyor!

Apple sadece kendi tesislerinde değil, iş ortaklarında da yenilenebilir enerjiye büyük önem veriyor. Bu kapsamda Apple, tamamen yenilenebilir enerji ile ürünlerini üretmeyi kabul eden tedarikçi sayısını iki katına çıkardığını açıkladı.

yenilenebilir enerji - Apple Campus

Apple’ın inisiyatifindeki toplam şirket sayısı şu anda 44. En büyük yükü montaj hattının kurulu olduğu Pegatron ve Foxconn‘un üstlenirken, işlemci üretimi TSMC tarafından gerçekleştiriliyor. Bu şirketlerin tüm süreçte değil, sadece Apple ürünlerini üretirken yenilebilir enerjiden faydalandığını belirtmeliyiz.

Tabi, bunun fabrikanın diğer bölümleri ile nasıl ayırt edildiği bilinmezliğini koruyor. Doğayı korumaya yönelik projelere 2.5 milyar dolartahsis eden Apple, 2020’ye kadar tedarikçilerine 4 gigawatt yenilenebilir enerji sağlamak istiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz