Ana Sayfa Haberler Gartner ve IDC’den önemli rapor

Gartner ve IDC’den önemli rapor

0

Gartner ve IDC, 2019’un ilk çeyreği için PC pazarı ve Mac satış verilerini açıkladılar. Her iki araştırma firmasına göre de PC satışları önemli ölçüde düşüş gösterdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/10/bir-sonraki-macos-surumu-buyuk-degisiklikler-getirecek/]

PC satışları düşüşte!

IDC’ye göre, dünya genelindeki PC pazarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 düşüş göstererek 58,5 milyona geriledi. Bu rakam beklenen rakamların biraz üzerinde. IDC daralmayı, Intel işlemcilerin yetersizliğine bağlıyor. IDC yaptığı açıklamada: “Intel‘in işlemci noktasında yaşadığı sıkıntı, PC pazarının kan kaybetmesine yol açıyor. Fakat yine de rakamlar, tahmin edilenden daha iyi seviyede. Masaüstü bilgisayarların tüketici talebi, gittikçe azalış gösteriyor.” dedi.

Apple için de açıklama yapan IDC, Mac bilgisayarların pazar payının 2018 birinci çeyrekte yüzde 6.8 iken, 2019 birinci çeyrekte yüzde 6.9‘a yükseldiğini ifade etti. Mac, satış rakamı olarak ise düşüşte. Geçen sene ilk çeyrekte 4,08 milyon adet satılan Mac, bu sene ilk çeyrekte 4,06 milyon satış rakamına ulaştı. IDC, bunu klavye sorunları gibi sorunlara bağlıyor. IDC açıklamasında: Apple satış konusunda hafif bir düşüş gördü. Şirket son zamanlarda dizüstü bilgisayarlarını yenilemiş olsa da, satış rakamlarını etkileyebilecek bazı donanım sorunları yaşıyor.” dedi.

Yeni 2018 MacBook Pro

Öte yandan farklı bir veri paylaşan Gartner’a göre PC pazarı yıllık toplamda yüzde 4.6 düşüş kaydetti. Satış rakamları ise 58,5 milyon adette kaldı. 2018 yılının ilk çeyreğinde bu rakam 61,4 milyon adetti.

Mac ile ilgili de açıklama yapan Gartner, 2019’un ilk çeyreğinde 3,98 milyon adet Mac satıldığını açıkladı. 2018’in ilk çeyreğinde bu rakamın 4,08 milyon adet olduğunu açıklayan şirkete göre Mac’in pazar payı yüzde 0.2 arttı.

Apple 30 Nisan‘da 1. çeyrek gelirlerini ve 2. çeyrek beklentilerini açıklayacak. Fakat Apple’ın satış adetlerini açıklaması beklenmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz