Ana Sayfa Apple101 MacBook’ların pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

MacBook’ların pil sağlığı nasıl kontrol edilir?

2
2018 MacBook Pro Pil

MacBook cihazlarınızın pil süresinin eskisi kadar iyi olmadığını mı düşünüyorsunuz?MacBook Pil ile ilgili herhangi bir sorununuz mu var? Sorunun çözümüne, pil sağlığınızı kontrol ederek başlayabilirsiniz.

MacBook’ların çoğunda 1000 şarj döngüsü için optimize edilmiş piller bulunmaktadır. Bir dizi otomobil lastiği gibi, pillerinizin de tükenme süresi vardır. Bu gibi durumlarda pillerinizi değiştirmeniz gerekir. Aşağıda MacBook cihazlarınızın pil sağlığını kontrol etmenin iki yolunu inceleyeceğiz. Birinci yol daha basit, anlaşılabilir sonuçlar verirken ikinci yöntem daha fazla içerik sunsa da bu sonuçlar kimi insan için anlamsız olabilir.

MacBook’unuzdaki pil sağlığını nasıl kontrol edebilirsiniz?

1. Yöntem

Durum çubuğunuzda bulunan pil simgesine option tuşuna basılı tutarak tıklayın.

Pil sağlığı en üstte çıkan seçenekte görünecektir: Normal, Yakında değiştir, Şimdi değiştir, Servis gerekli.

2. Yöntem

Masaüstünüzde sol üst tarafta bulunan Apple simgesine tıklayın.

Bu Mac Hakkında kısmına tıklayın.

Sistem Raporu seçeceğini seçin.

Sol tarafta bulunan güç sekmesine tıklayın.

Batarya ile ilgili detaylı bilgileri bu sekmede görebilirsiniz.

İkinci seçenek pil durumunuz hakkında size daha fazla detay verecektir. Bu seçenek altından pil ile ilgili tüm içeriklere ulaşabilirsiniz.

MacBook pil sağlığı ile ilgili ipucumuz bu kadar. Eğer farklı bir sorunuz olursa bize soru cevap kısmından sorularınızı iletebilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. Durum çubuğunuzda bulunan pil simgesine tıklayın demişsiniz. Normal tıklama ile bu görülmüyor alt tuşuyla birlikte tıklandığında görülüyor.

  2. pil devri 129 olmasına nazaran ve işlemci ve ekran kartını yoracak herhangi bi program kullanmama rağmen pilim yaklaşık 2-3 saat içerisinde bitiyor sizce sebebi ne olabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz