Ana Sayfa Haberler Face ID ve Touch Bar ile ilgili önemli gelişme!

Face ID ve Touch Bar ile ilgili önemli gelişme!

0
Apple Dizüstü MacBook Klavyeler

Touch Bar ve Face ID ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Söz konusu özellikler, yeni cihazlar için kullanıma sunulabilir.

Apple’ın Mac cihazlarına FaceID özelliğini er ya da geç getireceği konuşuluyor. Son olarak söz konusu teknoloji iPhone’lardan iPad’lere getirilmişti. Apple, bugün konu ile ilgili bir adım attı ve bazı patent başvuruları yaptı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/10/bir-sonraki-macos-surumu-buyuk-degisiklikler-getirecek/]

Touch Bar ve Face ID ile ilgili üç önemli patent!

9to5mac yaptığı araştırma sonucu Apple’ın aldığı üç patent buldu. Bunlardan biri Magic Keyboard için Touch Bar özelliği. Bu özellik sayesinde dokunmatik panel, harici bir klavyeye eklenmiş olacak. Kaynaklar, Apple’ın bunu iMac cihazlarla birlikte vermeyeceğini, ayrı olarak satışa sunacağını belirtiyor.

Bir diğer başvuru yapılan patent ise Mac cihazlara TouchID sensörü konulması ile ilgili gibi görünmekte. Söz konusu patent uyku durumunda olan Mac cihazları uyandırmak için cihaza yerleştirilecek sensörün yüzü taramasıyla ilgili. Aynı zamanda söz konusu özelliğin Mac App Store’da da kullanılacağı söylenmekte.

Ayrıca cihaza eklenecek yeni sensörler yardımıyla bir özellik daha patent başvurusunda görülüyor. Buna göre Mac cihazlar el hareketleriyle kontrole izin veriyor. Ses kısma ve yükseltme, müzik geçişlerini kontrol etme, fotoğraf değiştirme gibi özellikler el hareketleriyle kontrol edilebilir olacak.

Tabii ki Apple, yapmadığı veya yapmayacağı bir çok fikri patentliyor. Söz konusu teknolojiler sadece bir fikir patenti de olabilir. Fakat iddialar, bu ürünlerin bir süredir geliştirme aşamasında olduğunu belirtiyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? FaceID özelliğine sahip bir Mac ister misiniz? Touch Bar özelliği bir Magic Keyboard için gerekli mi? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz