Ana Sayfa Apple Apple Watch bir kez daha hayat kurtardı!

Apple Watch bir kez daha hayat kurtardı!

0

Apple Watch “fall detection” olarak adlandırılan hizmet sayesinde bir kadının hayatı kurtuldu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/09/iphone-ve-apple-watch-genclerin-ilgi-odagi/]

Apple Watch haber verdi!

Almanya’da 80 yaşındaki bir kadın, evinde düştü. Düşüşü tespit eden Apple Watch, durumu acil servise iletti. Eve gelen acil servis yetkilileri kadını hastaneye kaldırdı.

Münih sağlık servisi konu ile ilgili açıklamada: “ Hanımefendi’nin saatinde düşme tespit eden bir sistem bulunuyordu. Saat, düşmeden sonra sağlık servisini uyardı. Kontrol merkezindeki bir memur, acil servis çağrısını kabul etti. Böylece bir kişinin ağır bir şekilde düştüğü merkeze iletildi. Merkez acil yardım ekiplerini olaya yönlendirdi. Ambulans ekibi kilitli kapıyı açtı ve içeri girdi.” denildi.

Bu konuda iyi haber, kadının hayatını kaybetmemesi veya ağır bir yaralanma yaşamamış olması.

Apple Watch 4

Akıllı saat, daha önce de benzer şekilde düşen insanların hayatını kurtarmıştı. Ayrıca ürün, insanların kalp ile ilgili sorunlarında da erken önlem olarak önemli bir rol alıyor. Daha önce de Ekim ayında bir kadın düşmüş, saati acil durum çağrısını ekiplere iletmişti. Kadın baygın bir durumda bulunmuş, ekiplerce kurtarılmıştı. Siz de Apple’ın akıllı saatinin dördüncü versiyonunun kullanıcısıysanız mutlaka “düşüş tespiti” uygulamasını kullanmanızı öneriyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz