Ana Sayfa Apple iOS 13 yepyeni özellikler ile gelecek

iOS 13 yepyeni özellikler ile gelecek

0

Apple’ın, iPhone ve iPad işletim sistemlerinin bir sonraki iOS 13 sürümünü, 3 Haziran 2019‘da başlayacak olan Dünya Geliştiriciler Konferansı‘nda tanıtması bekleniyor. 9to5Mac gelmesi beklenen özellikler ile ilgili detaylı bir rapor hazırladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/14/haftanin-ios-uygulamalari-14-nisan-2019/]

Karanlık mod ve çoklu görev özellikleri

İlk olarak, uzun zamandır beklenen özellik karanlık modu nihayet iOS 13 ile birlikte iPhone ve iPad‘e geliyor. Şu an benzer bir özellik, koyu kontrast modu olarak bizlere sunulmuş olsa da, karanlık modu kontrast moduna göre daha gelişmiş olacak. Ayrıca Mac ile uyumlu çalışacak iPad uygulamları da karanlık mod özelliğinden faydalanabilecek.

iOS 13 ile gelecek özelliklerden bir diğeri de iPad’e gelecek olan serbest pencere özelliği olacak. Bu özellik ile beraber iPad’de çift pencere uygulama açtığınızda birini diğerinin üstüne getirip serbestçe hareket ettirebileceksiniz. Bu özelliği Mac bilgisayarlardaki pencereler gibi düşünebilirsiniz. Böylece iPad bir kişisel bilgisayar özelliği daha kazanmış olacak.

iOS 12.3 Beta

Safari iyileştirmeleri ve yazı tipi

Birçok iOS kullanısının şikayet ettiği noktalardan biri olan sallayarak geri alma özelliği artık bir buton halini alacak. Böylece kullanıcılar yazdıklarını geri almak için telefonu sallamak zorunda kalmayacaklar. Bu özelliğin jest hareketleri ile de gelebileceği konuşuluyor.

iPad için Safari uygulamasına, zorunlu masaüstü versiyonu özelliği gelecek. Böylece iPad ile bir web sitesine giriş yaptığınızda, web sitesini masaüstü versiyonunda göreceksiniz. Bazı web siteleri eski sürümlerde sitelerini iPad kullanıcılarına mobil sürümde göstermekteydi.

Yazı tipi yönetimi iOS 13’te büyük bir öncelik olarak görülüyor. Artık sisteme yeni yazı tipleri yüklemek için bir profil yüklemek gerekli olmayacak. Bunun yerine Ayarlar’da yeni bir yazı tipi yönetim paneli olacak. 

Akıllı E-Posta ve fazlası

9to5Mac‘in raporuna göre Mail uygulaması daha da akıllı bir hale gelecek. Getirilecek yeni güncellemeyle pazarlama ve spam mesajlar yeni klasör olan “önemsiz” klasörüne düşecek. Böylece kullanıcılar Mail uygulamasının ana sayfasında sadece önemli e-postaları görecek. Kullanıcılar ayrıca, “daha sonra oku” özelliği ile sıraya e-posta ekleyebilecekler.

Apple mühendisleri ayrıca, Apple’ın ofis uygulamaları olan Pages, Numbers ve Keynote dahil olmak üzere kendi üretkenlik uygulamalarında zaten mevcut olanlara benzer şekilde, üçüncü tarafların geliştirdiği belge tabanlı uygulamalarla kolay işbirliğini sağlamayı hedefliyorlar. Bu entegrasyonun da iOS 13 ile gelmesi bekleniyor.

iOS 13 ile birlikte gelmesi beklenen Birr diğer özellik ise yeniden tasarlanmış bir “Anımsatıcılar” uygulaması. Uygulama, güncel tasarım anlayışına uygun olarak yenilenecek.

Siz ne düşünüyorsunuz? Güncelleme için beklentileriniz neler? Gelmesini beklediğiniz farklı bir özellik var mı? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz