Ana Sayfa Apple Apple ve Qualcomm anlaştı!

Apple ve Qualcomm anlaştı!

1

Duruşmaların ilki bile henüz tamamlanmışken, Apple ve Qualcomm anlaşmaya vardı. CNBC, olayı ilk olarak duyuran basın kuruluşu olurken, bunun ardından Apple, anlaşmanın detaylarıyla ilgili bir basın bülteni hazırladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/15/apple-qualcomm-davasi-en-pahali-dava-olacak/]

Apple ve Qualcomm sorunu çözdü!

Apple yaptığı basın açıklamasında Qualcomm firması ile anlaştığını açıkladı. İki firma bu anlaşma ile birlikte 6 aylık bir lisans sözleşmesi imzalama kararı aldılar. Sözleşmeyi uzatmak için ek bir seçenek ve “yonga seti tedarik sözleşmesi” de söz konusu sözleşmeye eklendi. Anlaşma sonucu Ayrıca Apple, patent ihlali yaptığı için Qualcomm’a bir miktar para ödeyecek. Apple’ın yapacağı ödemenin 7 milyar dolar olacağı CNBC tarafından açıklanırken Apple, konu ile ilgili net bir detay vermekten kaçındı. Söz konusu haberlerin ortaya çıkması ile birlikte Apple ve Qualcomm hisseleri artışa geçti.

Bu anlaşma sonrası iki şirketin de davadan çekilmesi bekleniyor. Amerika Birleşik Devletleri yasalarına göre tek duruşma olarak devam edecek ve anlaşma kararı resmî olarak belirtildikten sonra dava sonlanmış olacak.

5G Bağlantı

Bu davanın bu şekilde sonlanmış olması, Apple için iyi bir haber olabilir. Apple, bir süredir 5G yonga seti bulma konusunda büyük bir sorun yaşıyordu ve Huawei, Samsung gibi firmalarla çalışmak istemiyordu. Kararın olumlu bir şekilde sonuçlanmasının ardından Apple, Qualcomm’dan 5G yonga seti alabilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Apple bu karar ile suçlamaları kabul etmiş mi oluyor? Qualcomm ile bir 5G ortaklığı mümkün olabilir mi? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz