Ana Sayfa Apple iPad, Mac için ikinci ekran görevi görecek

iPad, Mac için ikinci ekran görevi görecek

2

iPad, Mac için ikinci ekran görevi görecek. Apple’ın söz konusu özelliği geliştirmekte olduğu konuşuluyor.

Her Apple ürününün en önemli özelliklerden birinin ekranları olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Apple, iPad’lerden iMac’lere kadar her ekranını çok yüksek kalitede, profesyonel işler için kullanılmak üzere tasarlanmış şekilde üretir. Şimdi Apple, macOS 10.15 sürümü ile yeni bir ekran özelliği üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/apple-ipad-kullanicilarini-uyardi/]

iPad ile Mac cihazlarınız entegre çalışacak

Bu gelmesi beklenen özellik ile iPad’leriniz, iMac için ikinci bir ekran görevi görecek. iPad’inizi USB-C kablosu yardımı ile Mac cihazınıza bağlayacak, Mac cihazınızda gördüğünüz ekranı tekrar iPad üzerinden görüntüleyebileceksiniz. Bu özelliğin kablosuz olarak çalışabileceği de konuşulanlar arasında.

Önceden buna benzer yazılımlar üçüncü parti geliştiriciler tarafından geliştirilmekteydi. İlk olarak bu özelliği geliştiren firmalardan biri Astro HQ olmuştu. Luna Display olarak adlandırılan uygulama sayesin iPad, Mac ve Windows PC ekranı işlevi görüyordu. Ardından Duet Inc. benzer bir uygulamayı Duet Display olarak kullanıcılarla buluşturdu. Duet Display’in en önemli özelliklerinden biri kablosuz bağlantı kurması ve iPad’in yanında iPhone desteğinin de bulunması. Uygulama halen App Store’da 69.99 TL üzerinden satışta.

Apple’ın kendi geliştirdiği uygulamada ise önemli farklılıklar var. Bunlardan en önemlisi ise, Apple Pencil desteğine sahip bir cihazınız varsa kullanımınıza açık olacak. Apple Pencil destekli iPad’inizi, Mac cihazınıza bağlayarak Wacom benzeri bir grafik tablet haline getirebileceksiniz.

Şirketin söz konusu özelliği Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 19) tanıtması bekleniyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Mac için ikinci ekran özelliğini kullanacak mısınız? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

  1. ben duet displayı kullanıyorum. harici ekran art tablet çalıştırıyorum. çok fazla pencere ile çalıştığım zamanlar kullanıyorum. onun haricinde pek gerekli olmuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz