Ana Sayfa Apple Yayıncılar Apple News+ konusunda mutsuz

Yayıncılar Apple News+ konusunda mutsuz

0
Apple News+

Apple News+ piyasaya çıkalı henüz bir ay olmadı. Buna rağmen bazı yayıncılar, şimdiden mutsuz olmuşa benziyor. Digiday tarafından yayınlanan rapora göre, bazı yayıncılar biçimlendirme, yayınlama ve Apple ile iletişim kurma noktasında önemli sıkıntılar yaşıyorlar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/09/dikkat-iphone-kullanicilarini-hedefleyen-casus-yazilim-bulundu/]

Apple ile yayıncılar karşı karşıya

Apple, yayıncılara ilk adımlarında tasarım kaynakları ve makale şablonları hakkında kaynak sağlayacağına söz vermişti. Beş yayıncıyla görüşülerek hazırlanan rapora göre, Apple’ın verdiği sözleri tutmadığı gösterildi. Apple, şablon tasarımını üçüncü parti satıcılara sağladığını iddia ediyor. Raporda: “Apple, yayıncılara makale veya içerik şablonları sunmaktan kaçınıyor. Apple News+ için kendi şablonlarını oluşturmaya çalışan yayıncılar Apple ile iletişim kurmakta oldukça zorlanıyorlar. Bir Slack kanalı aracılığıyla toplanan yayıncılar Apple’dan zamanında geri dönüş alamıyorlar. Yanıtlar çok gecikmeli ulaşıyor.” denildi.

Apple News, Abonelik Sistemiyle Beraber iOS 12.2'de Geliyor

Apple News+ için içerik oluşturmaya çalışan bir çok yayıncı, PDF‘leri tarayan ve bunları dijital formata aktaran yazılımları kullanıyorlar. Fakat bu programların çoğu hatalı, gerektiği gibi aktarım yapamıyorlar. Ayrıca Apple, daha interaktif dergiler istediğinden, yayıncılar ve Apple arasında sorunlar çıkıyor. Raporda: “Kendi şablonlarını yaratacak kaynaklara sahip olmayan küçük yayıncılar, elverişli olmayan bir kaç seçenek arasında sıkışıp kalmış durumdalar, ya PDF dosyasını aktarıp basit bir dergi formatı sunacaklar, ya da kendilerini zorlayıp interaktif dergi çıkaracaklar. Bu da küçük şirketler için oldukça can sıkıcı.” denildi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/apple-music-uygulamasinda-onemli-yenilik/]

Sonuçta rapor, Apple News+ için işlerin pekte yolunda gitmediğini gösteriyor. Fakat benzer durumlar geçtiğimiz dönemlerde Apple Music için de yaşanmıştı. Platformun yeterli kullanıcı sayısına ulaşması ile birlikte sorunların da çözülebileceği öngörülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz