Ana Sayfa Haberler MacBook Air ekranı artık daha parlak!

MacBook Air ekranı artık daha parlak!

0

Apple’ın en yeni macOS yazılım güncellemesi, 2018 MacBook Air’ın ekranını daha parlak hale getirdi. Güncellemeyi yükleyen ve gördükleri değişiklik sonrası bazı testler yapan kullanıcılar retina ekranlarının eskisine göre 100 nit daha parlak olduğunu tespit ettiler.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/ipad-mac-icin-ekran-gorevi-gorecek/]

Ekran parlaklığı arttı!

Ekran parlaklığı konusundaki değişiklik Reddit ve MacRumors sitelerindeki bir grup kullanıcı tarafından fark edildi. Apple’ın 25 Mart’ta yayınladığı MacOS 10.14.4 sürümünde gelen bu özellik ile 2018 model MacBook Air cihazların ekran parlaklığı 300 nit’ten 400 nit’e çıkarıldı. Apple, olayin ortaya çıkmasının ardından MacBook Air’ın teknik özellikler sayfasını da güncelledi. Bundan sonra cihaz satılırken 400 nit olarak pazarlanacak.

Ekran parlaklığı, MacBook Air için en çok eleştirilen noktalardan biriydi. Bir çok kullanıcı cihazın ekranının ışık ve güneş altında görülmediğinden şikayet ediyordu. Bu güncelleme ile birlikte önemli bir sorun da çözülmüş oldu. Apple’ın cihaza bu özelliği neden baştan koymadığı, neden tepkiler sonrası güncelleme ile bu parlaklık artışını getirdiği ise bir çok kullanıcı tarafından tartışma konusu oldu.

Söz konusu özellik sadece 2018 ve sonrasında üretilen Air’lar için geçerli olacak. Siz de MacBook Air 2018 kullanıcısıysanız ve ekran parlaklığı konusunda şikayetçiyseniz MacOS 10.14.4 sürümünü yükleyerek sorundan kurtulabilirsiniz. Güncelleme ayarlar sekmesinden veya Mac App Store üzerinden kontrol edilip yüklenebilir.

Siz ne düşünüyorsunuz? Söz konusu parlaklık neden en başta verilmemiş olabilir? Güncellemeyi yüklediniz mi? Ekranınız ile güneş altında sorun yaşıyor musunuz? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz