Ana Sayfa Apple Netflix Apple’dan korkmuyor

Netflix Apple’dan korkmuyor

0

Netflix, Apple TV+ ve Disney+ hizmetlerinden endişeli olmadığını bugünkü birinci çeyrek kazanç raporunda açıkladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/06/netflix-ios-uygulamasi-artik-airplay-desteklemeyecek/]

Apple tam olarak rakibimiz değil!

Raporda şirket, Apple ve Disney ile rekabet etmenin heyecanlı olacağını, yeni hizmetlerin şirketlerinin yapısını bozmayacağını, bu hizmetlerden korkmadıklarını yazıyor.

Netflix Apple TV

Netflix, TV pazarı geleneksel kablolu televizyondan uzaklaştıkça akış hizmetlerinin büyümeye ve karlılıklarını devam ettirmeye devam edeceğini belirtti. Şirket birinci çeyrek raporunda: “Son zamanlarda Apple ve Disney tüketicilere doğrudan abonelik hizmetlerini duyurdular. Her iki şirkette dünya standartlarında iyi firmalar ve onlarla rekabet edeceğimiz için çok heyecanlıyız. Kendimizi şanslı hissediyoruz, çünkü söz konusu pazara ilk giren ve pazarı oluşturan firmalardanız. Bu işten en çok faydalanan grup kullanıcılar olacak, rekabet kullanıcıların daha kaliteli içerikler izlemesine olanak sağlayacak. Sektöre yeni adım atan firmaların karlılığımızı etkileyeceğinden endişe duymuyoruz, çünkü firmalar olarak farklı yapılarımız gereği hepimiz farklı kullanıcı kitlelerine hitap ediyoruz. Her birimiz içeriğe daha fazla yatırım yaptıkça, hepimiz ortak bir şekilde büyüyebiliriz. Bir korkumuz yok.” dedi.

Popüler akış platformuna göre kaliteli dizi ve filmleri izlemek için oldukça büyük bir talep var ve şirket, şu anki platformların bunun sadece küçük bir kısmını karşıladığına inanıyor. Kendi platformunun dışındaki kullanıcıların diğer hizmetleri tercih edeceğini belirten şirket, Apple ve Disney’i bu sebeple rakip olarak görmediğini belirtiyor. Ama rakamlar pekte bunu göstermiyor. Yapılan bir ankete göre hali hazırda Netflix kullanan abonelerin yüzde 23’ü, Apple’ın hizmeti çıktığında Apple TV+’a geçeceklerini belirttiler.

Apple TV+ hizmetinin sonbaharda çıkması ve ülkemize de gelmesi bekleniyor. Servisin ülkemiz fiyatlandırması henüz belli olmamakla beraber söylentiler, diğer akış platformları ile benzer rakamlarla çıkacağı yönünde.

Siz ne düşünüyorsunuz? TV+ hizmetine üye olacak mısınız? Yorumlarda belirtiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz