Ana Sayfa Apple MacOS 10.15 ile birlikte Apple Watch entegrasyonu artacak

MacOS 10.15 ile birlikte Apple Watch entegrasyonu artacak

0

Kullanıcı adları ve şifreler, bilgisayar kullanımının başlangıcından beri kimlik doğrulaması için kullanılmıştır. Apple, ürünlerinde Face ID ve Touch ID gibi biyometrik kimlik doğrulama sistemlerini kullanarak kullanıcı adı ve şifre girmemiz aşamalarını geride bırakmamızı sağlamıştır. Apple, geçtiğimiz senelerde de Mac kilidimizi Apple Watch ile açmamıza olanak sağlayan güncellemeyi kullanıcılara sunmuştu. Şimdi Apple, MacOS 10.15 ile birlikte Apple Watch ile MacOS arasında yeni bir sistem daha deneyecek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/17/macbook-air-ekrani-artik-daha-parlak/]

MacOS 10.15 ile Apple Watch entegrasyonu genişliyor

Söz konusu biyometrik doğrulamalar şu an Touch ID özelliğine sahip MacBook Pro ve MacBook Air‘larda kullanılabiliyor. Biyometrik sistemler, Mac’inizin kilidini açmak, Apple Pay işlemlerini yetkilendirmek, kullanıcı adları ve şifreleri doldurmak ve terminale girmek için kullanılır. Mac’te doğrulama yapan cihazlardan biri de Apple Watch‘tur. Modern Mac cihazların kullanıcıları, yalnızca tek bir şifreye sahip Apple Watch cihazlarını kollarına takarak Mac cihazlarının kilitlerini açabilirler. Touch ID’siz Mac kullanıcıları Apple Watch aracılığı ile Apple Pay işlemlerini de gerçekleştirebilirler.

MacOS 10.15 ile birlikte Apple Watch ve Mac entegrasyonu daha genişleyecek. Buna göre Apple Watch artık kilit açmanın yanında Mac App Store işlemlerinde, kullanıcı adları ve şifreleri doldurmada, terminale girmede kullanılabilecek. Bunun için Apple Watch cihazlara yeni bir güvenlik katmanı eklenecek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/13/face-id-ve-touch-bar-ile-ilgili-onemli-gelisme/]

Apple’ın 3 Haziran’da başlayacak olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC 19) bu özelliği tanıtması bekleniyor. Bu özellik ile birlikte şirket, MacOS’in yeni sürümünü ve iOS 13‘ü de tanıtacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz