Ana Sayfa Apple 5G iPhone konusunda anlaşma sağlandı

5G iPhone konusunda anlaşma sağlandı

0

Apple’ın Qualcomm’la sürdürdüğü savaş geçtiğimiz hafta sonlandı ve Apple, Qualcomm ile anlaşmaya vardı. TF Uluslarası Güvenlik firmasının tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo, 5G iPhone modelleri de dahil olmak üzere bir takım iddialar ortaya attı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/apple-ve-qualcomm-anlasti/]

5G iPhone anlaşması imzalandı

Kuo’ya göre Apple, 5G iPhone’ların yapımı için gerekli olan modem ihtiyacını Samsung ve Qualcomm’dan karşılayacak. Kuo, bu iki tedarikçiden iPhone çipleri tedarik etmenin üç faydasını önemle vurguladı. Bunlar: daha az tedarik riski, daha düşük maliyetler ve daha fazla pazarlık gücü.

Başlarda Apple’ın 2020 ve 2021 yıllarında çıkaracağı iPhone’larda Intel modemler kullanacağı konuşuluyordu. Bu iddia resmî ağızdan da doğrulandı. Ancak Intel geçtiğimiz hafta mobil pazardan çekileceğini açıklayınca Apple, Qualcomm ile davayı sonlandırma kararı aldı ve anlaşmaya imza attı.

Kuo Apple’ın, 6WHz bandını kullanan pazarlarda Samsung modem kullanacağını, 520 mmWave spectrum kullanan pazarlarda ise Qualcomm modem kullanacağını belirtti. Buna göre iPhone’ların içinde yer alacak modemler, bölgeye göre değişiklik gösterecek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/22/mac-icin-en-iyi-twitter-uygulamasi-hangisi/]

Kuo, firmalar arasında anlaşmaların imzalandığını, ürünlerin test aşmasına girdiğini belirtti. Buna göre 5G iPhone modellerini 2020 yılında göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz