Ana Sayfa Apple Apple’ın başı tekrar dertte!

Apple’ın başı tekrar dertte!

0

Geçen yılın sonlarında New York‘ta yaşanan büyük Apple Store soygunu ardından polis bazı kişileri hırsız tutuklamıştı. Tutuklanan isimlerden biri Apple’a dava açtı. 1 milyar dolarlık davanın sebebi ne?

Geçen yıl New York’taki bir Apple mağazasına dört kişi ayın anda girmiş ve teknoloji devine önemli kayıplar yaşatmıştı. Sonrasında New York polisi, mağazanın yüz tanıma sisteminden kişileri tespit ederek bazı kişileri tutukladı. Olaylar da bundan sonra başladı.

Apple’a milyar dolarlık dava!

Apple Store’a düzenlenen operasyon, güvenlik kameralarına yansıdı. Sonrasında harekete geçen New York polisi hırsızları yakalamak için kolları sıvadı. Hırsızlar yakalanırken, Apple mağazalarının yüz tanıma sisteminden faydalanıldı.

Apple yüz tanıma sisteminin hata yapması, 1 milyar dolarlık davanın sebebi oldu. Yanlış kişiyi tutuklayan polisler, asıl hırsızı ise ellerinden kaçırmış oldu. Daha sonrasında, Apple’ın gözetim kayıtlarını inceleyen bir dedektif, aslında tutuklanan kişinin hırsız olmadığını ortaya çıkardı. 18 yaşındaki suçsuz genç ise soluğu mahkemede aldı.

Apple’ın yüz tanıma sistemini dava eden genç bakalım istediği sonucu alabilecek mi? Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz