Ana Sayfa Apple Apple Watch 5 ile ilgili bilinen her şey!

Apple Watch 5 ile ilgili bilinen her şey!

0

Apple Watch 4, Apple için kuşkusuz büyük bir adım oldu. Önceki saatlere göre daha rafine tasarım, büyütülmüş ekran boyutları, azalan çerçeveler, FDA onaylı EKG teknolojisi. Apple Watch 4 tüm akıllı saatler içerisinde en çok özellik barındıran saat. Ancak hala mükemmel değil. Apple Watch 5 ile saatin daha da iyi hale gelmesi bekleniyor. Peki Apple Watch 5 bize neler getirecek? Bilinenler neler?

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/20/neymis-bu-apple-watch/]

Uyku İzleme özelliği

Bloomberg’in Şubat ayında yayınladığı rapora göre Apple, yeni saatinde uyku izleme özelliğini kullanacak. Ancak söz konusu özelliğin geliştirilmesi, gerekli onayların alınması için 2020 yılını beklememiz gerekecek. Bu, muhtemelen Apple Watch 5’inde çıkış tarihi olacak.

Apple’ın akıllı saatleri aslında şu anda uyku izleme özelliğine dolaylı da olsa sahipler. Çeşitli yazılımlar, saatin özelliklerini kullanarak uykunuzu takip edebiliyorlar. Ancak Apple, bunu %100 şekilde doğru yapma peşinde. Bu yüzden söz konusu özellik sıkı bir test aşamasından geçmek zorunda.

Daha iyi pil ömrü

Apple Watch’un uyku takibi yapmak için daha iyi bir pil ömrüne ihtiyaç var. Son çıkan Apple Watch, 3 gün şarj olmadan işlev görmekte. Ancak her gece takacağınız bir saat bundan daha iyisini yapmalı. Apple, bununla ilgili de çalışmalarını sürdürüyor. Apple Watch 5 tahminlere göre düşük enerji harcayan bir işlemci teknolojisine sahip olacak. Bu da cihazın daha uzun süre kullanılmasına olanak sağlayacak.

FDA onaylı yeni özellikler

Apple, yeni FDA onayları alma peşinde. Böylece saat konusunda daha güçlü, daha güvenilir bir konuma yerleşmek istiyor. Bu kapsamda uyku izlemenin de FDA onaylı bir özellik olması bekleniyor. Apple Watch 5, muhtemelen uyku apnesi, uykusuzluk vb. sorunları FDA onaylı şekilde tespit edebilecek. Bu da çok önemli bir gelişme olarak sayılabilir. Ayrıca küçük bir ihtimal ile saatin kan basıncınızı da ölçmesi bekleniyor.

iPhone ile şarj

Apple Watch 5 ile gelmesi beklenen bir diğer özellik ise iPhone ile şarj etme desteği olacak. Tabii bunu yeni iPhone modelleri ile yapmak mümkün olacak. Tersine şarj destekli iPhone modelleri, Apple Watch’unuzu şarj edebilecek. Böylece kullanıcılar dışarıda da saatlerini kolayca şarj edebilecekler.

Ekonomik model

Apple Watch 5 ile birlikte bir de ekonomik model tanıtılması bekleniyor. Bu cihaz, tasarımsal olarak daha basit malzemelerle çıkacak. Ve aynı uygun fiyatlı iPad modellerinde olduğu bazı özelliklerden mahrum olacak. Ancak her kullanıcıya hitap edecek bu modelin 2020 yılında tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz