Ana Sayfa Apple MacOS için Ekran Süresi, konsept tasarımla göz dolduruyor

MacOS için Ekran Süresi, konsept tasarımla göz dolduruyor

0

Geçen hafta Ekran Süresi, iMessage eklentileri ve Kestirmeler uygulamalarının MacOS işletim sistemine ekleneceğine dair bir haber yapmıştık.

Tasarımcı Jacob Grozian, Ekran Süresi uygulamasının macOS üzerinde nasıl görüneceği ile ilgili oldukça ilgi çekici bir konsept tasarım hazırladı. Bu konsept gerçeğe dönüşecek mi bilinmez, ancak oldukça güzel göründüğü aşikar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/19/macos-10-15-hakkinda-onemli-bilgiler-gelmeye-devam-ediyor/]

Konsept tasarım oldukça etkileyici

Grozian’ın macOS Ekran Süresi ile ilgili konsept tasarımı biraz fazla iyimser. Çünkü Ekran Süresi özelliğinin macOS’e bir uygulama olarak eklenmesi beklenmiyor. Özellik muhtemelen sistem tercihlerine bir sekme olarak eklenecek. Ancak söz konusu konsept tasarım, gerçekleşmesi muhtemel güncellemeden çok daha etkileyici gözüküyor.

Grozian’ın bu konseptinde, sol tarafta uygulama türleri ile ilgili bir liste görüyoruz. Buna göre uygulamalar özet, verimlilik, sosyal ağ, eğlence gibi bölümlere ayrılmış. Bu özellikleriyle konsept, Ekran Saati özelliğinin iOS sürümüne benzerlik gösteriyor.

Konsept ayrıca istediğinizde uygulamaları engelleyebileceğiniz güzel tasarlanmış bir pencereyi de gösteriyor. Konsepte göre, aynı iOS sürümünde olduğu gibi çok zaman harcadığımız, ancak bundan rahatsızlık duydugumuz uygulamaları geçici süreliğine devre dışı bırakabileceğiz.

Özellik gerçekte her nasıl şekilde çıkacaksa çıksın, çıktığında bir çok rakiple karşılaşacak. Çünkü Mac için yazılmış bir çok benzer uygulama şu an kullanıcılara hizmet vermekte. Bu yüzden Apple’ın söz konusu konsept tasarıma benzer güzel bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkması gerekiyor. Özelliğin 3/7 Haziran arasında yapılacak WWDC19’da tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz