Ana Sayfa Apple Apple üç önemli isim ile yolları ayırıyor

Apple üç önemli isim ile yolları ayırıyor

0

The Wall Street Journal gazetesinin yayınladığı rapora göre Apple, endüstriyel tasarım ekibinde değişikliğe gidiyor. Rapora göre 3 Apple kıdemli çalışanı, Johny Ive’ın başkanlık yaptığı tasarım Ekim’inden ayrılacak. Ekipte toplamda 12 kişi bulunuyor. 

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/25/apple-teknik-servis-destegi-konusunda-birinci/]

Johny Ive favori çalışanlarını kaybediyor

35 yıldır Apple bünyesinde çalışan Rico Zorkendorfer ve Daniele De Luliis ekipten ayrılıyor. Ayrılma sebebi olarak ise bu iki ismin emekli olmak istediği belirtiliyor. Ayrıca 10 yıldan uzun süredir Apple’a hizmet eden Julian Hōnig’te ekipten ayrılacak. Bu üç isim günümüz Mac ve iPhone tasarımlarında büyük öneme sahip isimlerdi.

The Wall Street Journal raporunda şu ifadelere yer verdi: “Bay Zorkendorfer ailesi ile zaman geçirmek istiyor. Kendisi artık emeklilik yaşının geldiğini söylüyor ve Apple’da bunca senedir çalışmanın onun için büyük bir ayrıcalık olduğunu belirtiyor. Bay De Luliis ve Hōnig ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.”

Endüstriyel tasarım ekibinin Apple’ın bugünkü başarısında büyük bir etken olduğu biliniyor. Johny Ive liderliğindeki bu sessiz ekip, titizce tüm Apple ürünlerini tasarlıyordu. Bundan sonra, ayrılan üç isim yerine kimler gelecek henüz belli değil.

Wall Street Journal durumu söyle açıklıyor: “Steve Jobs, Apple’ın tasarım grubunu ürün geliştirme sürecine bağladı ve ekibi her gün ziyaret ederek ürünlerin tasarımları hakkında bilgi sahibi oldu. Jobs ve Ive’ın ekibi o kadar bağlı hale geldiler ki çalışanlar on yıllardır işlerini bırakmıyorlar. Jobs hayatını kaybetmiş olsa bile… Ancak şimdi, emeklilik zamanı geldi.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz