Ana Sayfa Apple iPhone 5G modem lideri görevden ayrıldı

iPhone 5G modem lideri görevden ayrıldı

0
Apple, Çin'de iPhone Satışlarının Durdurulduğunu Reddetti!

Apple iPhone 5G konusundaki çalışmalar tüm hızla devam ederken, beklenmedik bir gelişme yaşandı. Hazırlanan rapora göre Apple, Qualcomm ile anlaşmaya varınca 5G konusunda lider mühendis Ruben Caballero görevden ayrıldı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/apple-ve-qualcomm-anlasti/]

Apple için önemli kayıp

Apple’da uzun süredir görev alan Caballero, modemleri iPhone modellerine entegre etmek için tedarikçilerle çalışmaktan sorumluydu. Caballero için “iPhone 5G modellerinin öncüsü” deniliyordu. Caballero 2005 yılında Apple’a katıldı ve yüzlerce patenti şirket tarafından kabul gördü.

Caballero’nun henüz neden ayrıldığı tam olarak bilinmezken, bunun Qualcomm anlaşması sonrasında yaşanması bazı spekülasyonlara sebep oldu. Buna göre Caballero Qualcomm ile anlaşma yapılmasına karşıydı ve kendisi dinlenmeyince görevden ayrıldı.

Haftasonu size önemli bir 5G mühendisinin Intel’den Apple’a geçtiğini belirtmiştik. Intel’den ayrılıp Apple’da göreve başlayan Umashankar Thyagarajan’ın Caballero yerine göreve başlayabileceği konuşulanlar arasında.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/28/apple-intel-icin-cok-onemli-bir-ismi-kendi-saflarina-katti/]

Apple için iPhone 5G üretim çalışmaları son dönemde neredeyse bir yılan hikayesine dönüşmüş durumda. Öncelikle Intel ile anlaşan ve 5G üretim hazırlıkları yapan şirket, sonrasında Qualcomm ile anlaşmaya vardı. Bunun üzerine Intel, mobil piyasadan çekildiğini açıkladı. Ardından Intel’in mühendislerini işe almaya başlayan Apple, kendi modem üretimi çalışmalarını hızlandırmaya karar verdi. Ancak şimdi de şirket önemli bir 5G liderini kaybetti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz