Ana Sayfa Apple MacOS Aperture uygulaması için yolun sonu göründü

MacOS Aperture uygulaması için yolun sonu göründü

0

Apple’ın yıllar önce kullanıma sunduğu profesyonel fotoğrafçılık uygulaması Aperture’a destek, MacOS Mojave sürümünden sonraki sürümün gelmesi ile birlikte sona erecek. Uygulama senelerce bir çok profesyonel fotoğrafçı tarafından kullanılmaktaydı. Yeni MacOS Aperture uygulamasını çalıştırmayacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/30/macos-10-14-5-beta-4-cikti/]

Yeni MacOS Aperture uygulamasını çalıştırmayacak!

Yeni macOS sürümlerini kullanmak ve Aperture verilerini kaybetmek istemeyen kullanıcıların verilerini Fotoğraflar uygulamasına veya Adobe Lightroom programına aktarmaları gerekecek. Verilerini buraya kaydetmeyen ve yeni macOS sürümüne güncelleme yapan kullanıcılar verilerine ulaşamayacaklar.

2018 MacBook ve MacBook Air Intel

Ancak güncelleme yapmamanız, eski sürümleri kabul etmeniz halinde Aperture uygulamasını kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak uygulamayla ilgili destek almanız mümkün olmayacak.

Alternatif arıyorsanız Adobe Creative Cloud fotoğrafçılık planına abone olabilirsiniz. Ya da çeşitli ücretsiz ve açık kaynak kodlu uygulamalardan da faydalanabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz