Ana Sayfa Apple Qualcomm Apple beklentisini açıkladı

Qualcomm Apple beklentisini açıkladı

0

Qualcomm bugün ikinci çeyrek beklentilerini açıkladı. Apple ile ilgili önemli bir noktaya da değinen şirket Qualcomm Apple anlaşmasının Qualcomm’a bir çeyrekte 4,5 milyar ile 4,7 milyar dolar gelir getireceğini belirtti.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/01/apple-1-trilyon-dolar-degeri-tekrar-asmayi-basardi/]

Qualcomm Apple anlaşması Qualcomm’a yarayacak

Qualcomm, Apple ile anlaşmasının kendilerine getireceği gelirleri halen hesapladıklarını, henüz net beklentiyi açıklamayacaklarını belirtti. Ancak şirket, önümüzdeki çeyrek beklentilerini açıkladı. Buna göre Qualcomm, Apple’dan bir çeyrekte 4,5 milyar dolar ile 4,7 milyar dolar arasında bir para kazanacak.

Qualcomm yaptığı açıklamada: “Anlaşmaların muhasebe etkilerini değerlendirmeye devam ediyoruz. 2019 ikinci çeyreğine ilişkin mali beklentimiz 4,5 milyar dolar ile 4,7 milyar dolar arasında değişiyor. Bunlar Apple’ın yapacağı ödemeleri ve sözleşmeli üreticilerle olan sorumluluklarımızı içeriyor.” dedi.

Qualcomm ayrıca ödemenin Apple’ın gelecekte ödeyeceği telif gelirlerini yansıtmadığını da belirtti. Buna göre beklentiler sadece Haziran 2019’a kadar yapılacak olan telif gelirlerini yansıtıyor.

Apple ve tedarikçileri Qualcomm ile anlaşma kararı almış, şirkete toplamda 7 milyar dolar ödemeyi kabul etmişlerdi. Buna göre Apple ve tedarikçileri, bundan sonra da telif ücretlerini Qualcomm’a verecek. Bu cihaz başına 7 ile 10 dolar arasında olacak.

Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Apple ile uzun dönemli bir anlaşmaya imza attığımız için mutluyuz. Onları bir müşteri olarak destekleyecek, arkalarında olacağız. Tüm dünyada 5G ticari lansmanları yapılırken Apple bundan geri kalmayacaktır. 5G konusunda ürün liderliğimiz bize uzun vadeli bir kazanç ve gelir sağlayacak.”


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz