Ana Sayfa Apple Uygulama geliştiricilerden Apple’a çağrı!

Uygulama geliştiricilerden Apple’a çağrı!

0
iphone xr

Apple Ekran Süresi adlı uygulamayı kullanıcılara sunduktan sonra rakibi olan bir çok ebeveyn denetimi ve ekran süresi uygulamasını App Store üzerinden kaldırmıştı. Şirketler durumu Avrupa Birliği’ne şikayet etmiş, Avrupa Birliği ülkeleri ise Apple hakkında antitröst soruşturması açabileceklerini belirtmişlerdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/29/apple-ebeveyn-kontrolu-uygulamalari-icin-resmi-aciklama-yayinladi/]

Apple Ekran Süresi API’leri bize açılsın

Apple’ın yönetim kurulundan Phil Schiller konu ile ilgili açıklama yapmış, iddiaların asılsız olduğunu belirtmişti. Ardından Apple, beklenen resmi açıklamayı yaptı ve söz konusu kararın rekabetle bir ilgisi olmadığını, şirketlerin uygulamalarının MDM kurallarını ihlal ettikleri için App Store’dan kaldırıldığını belirtti.

Bunun üzerine şirketler çeşitli açıklamalarda bulunarak Apple’a uygulama API’lerini üçüncü taraf geliştiricilere açması çağrısında bulundular.

Mağazadan uygulaması kaldırılan şirketlerden Qustodio’nun kurucu ortağı Eduardo Cru: “Güvenlik Apple için bu kadar büyük bir endişe ise bunu anlayışla karşılıyoruz. Madem böyle bir durum var Apple Ekran Süresi API’sini bizimle paylaşsın ve biz de ona göre uygulama geliştirelim.” dedi.

Kidslox’un kurucu ortağı Viktor Yevpak: “Ekran Saati uygulamasının API’lerini açıklamak çocukların refahı için en iyi yol. Apple bunu yapmalı. Apple bunu yaparsa bu bizim gibi üçüncü taraf geliştiricilere bir yol olur.” dedi.

Mobicip’in kurucu ortağı Suren Ramasubbu: “MDM haklarını ihlal ettiğimizden Apple’ın daha önce haberi yok muydu? Bu Ekran Süresi uygulamasının çıkması ile mi akıllarına geldi. API’yi paylaşırlarsa ona göre önlem alırız.” açıklamalarında bulundu.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/28/phil-schiller-onemli-aciklamalarda-bulundu/]

Apple Ekran Süresi API’lerini geliştiricilere açar mı bilinmez, ancak konu ile ilgili tartışmalar devam edeceğe benziyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz