Ana Sayfa Apple IHS, iPhone satış rakamlarını açıkladı

IHS, iPhone satış rakamlarını açıkladı

0

Apple’ın Salı günü ikinci çeyrek beklentilerini açıklamasının ardından (iPhone satış hedefi açıklanmadı) ilk çeyrek iPhone satış rakamları ile ilgili analizler gelmeye başladı. IHS, diğer firmalardan farklı bir analiz ortaya koyarak iyimser bir tablo çizdi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/01/2019-iphone-satislarinda-dev-dusus/]

iPhone satış rakamları oldukça iyimser

IHS Apple’ın ilk çeyrekte yüzde 16 düşüş ile 43,8 milyon adet iPhone sattığını belirtti. Bu IHS’in açıkladığı tüm dünya genelinde satılan 323,8 milyon akıllı telefonun yüzde 14’üne denk geliyor.

IHS konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “2018 yılı dördüncü çeyreği oldukça zorlu geçti. Apple 2019’un ilk çeyreğinde de zorluklarla karşılaşmaya devam etti. Apple ilk çeyrekte bir önceki yıla oranla yüzde 16 düşüş gösterdi ve 43,8 milyon adet iPhone sattı. Dördüncü çeyrek muhtemelen Apple’ı çok stokla bıraktı ve şirket bu nedenle bir çok bölgede cömert takas tekliflerinde ve indirimlerde bulundu. Çin’de satış rakamları az da olsa artış gösterse de dünya genelinde önemli sayılabilecek bir düşüş yaşandı.” dedi.

Apple ve Samsung ilk çeyrekte büyük bir düşüş yaşarken, Huawei aralarından sıyrılmayı başararak büyük bir sıçrama yaptı. Şirket, geçen senenin ilk çeyreğine göre en fazla satış oranına sahip firma olmayı başardı.

Tabii IHS verilerinin biraz iyimser olduğunu belirtmek gerekir. Daha önce haberini yaptığımız üzere IDC çeyrek bazda düşüşü yüzde 30 olarak gösterdi. Canalys’e göre bu oran yüzde 24.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz