Ana Sayfa Apple Apple 6 ayda 20 ile 25 arasında şirket devraldı

Apple 6 ayda 20 ile 25 arasında şirket devraldı

0
Apple Tim Cook

Apple bu hafta sonu yıllık Tim Cook’un da olduğu bir hissedarlar toplantısı düzenledi. Tim Cook, şirket ile ilgili satın almaların da olduğu önemli konulara değindi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/30/foxconndan-gelecek-iphone-modelleri-icin-onemli-hamle/]

Tim Cook: 20 ile 25 arasında şirket satın aldık

Apple özellikle küçük şirketleri ve girişimleri satın alma konusunda oldukça yavaş davranıyor. Ancak bu durum değişecek gibi görünüyor. Tim Cook, şirketinin sadece 6 ay içerisinde 20 ile 25 şirket satın aldığını belirtti.

Cupertino’lu teknoloji devinin CEO’su şirketin ortalama iki üç haftada bir satın alma yaptığını belirtti ve şunları söyledi: “Paramız olduğu sürece başka neler yapabiliriz diye düşünmeye devam edeceğiz. İhtiyacımız olan ve stratejik hedeflerimize uygun olan her şeyi elde etmek istiyoruz. Ve böylece ortalama olarak iki üç haftada bir şirket satın alıyoruz.”

Apple bildiğimiz üzere geçtiğimiz sene de önemli şirketler satın almıştı. Bunların arasında Shazam, Texture ve Buddybuild gibi önemli platformlar da bulunuyor. Bu uygulamaların bazıları çoktan Apple ekosistemine dahil oldu, bazılarının da olması bekleniyor. Şirket 200 milyar doların üzerinde nakit para bulunduruyor. Ve şirketin bu paralar ile daha da çok şirket alacağı belirtiliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz