Ana Sayfa Apple Bloomberg iOS 13 hakkında önemli bilgiler verdi

Bloomberg iOS 13 hakkında önemli bilgiler verdi

0

Bloomberg bugün yayınladığı raporda iOS 13, watchOS 6 ve MacOS 10.15 ile ilgili önemli bilgilere yer verdi. Apple’ın iOS 13 işletim sistemini ve diğerlerini 4 Haziran’da düzenlenecek olan Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda tanıtması bekleniyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/26/ios-13-konsept-tasarimi-oldukca-ilgi-cekti/]

iOS 13 önemli değişiklikler getirecek!

Bloomberg’in yayınladığı bir hayli uzun rapora göre iOS 13 ile birlikte Anımsatıcılar uygulaması ve Sağlık uygulaması güncellenecek. Ayrıca watchOS işletim sistemine de watchOS 6 ile birlikte Hesap Makinesi, Sesli Notlar, Kitaplar ve App Store uygulamaları eklenecek. App Store’un Apple Watch’a gelmesi ile birlikte kullanıcılar telefona ihtiyaç duymadan uygulama indirebilecekler.

Bloomberg’in raporunda belirtilenlere göre Apple, yeni işletim sistemlerinde hata gidermeleri ve performans iyileştirmelerine de yer verecek. Animasyonlarda da değişikliğe gidecek Apple, widget ekranını daha temiz bir görünüme kavuşturacak.

Apple, iPhone Modellerin Üretimini %10 Azalttı

iOS 13 ile birlikte çıkacak Karanlık Modu’nda gri ve siyah renkler hakim olacak. Bu saate duyarlı otomatik ayarlanabileceği gibi kontrol merkezinden de kontrol edilebilecek.

Rapora göre Apple, Sağlık uygulamasında da değişikliğe gidecek. “Günlük Rapor” adı verilecek yeni bir sekme sayesinde kullanıcılar, günlük aktivitelerini daha detaylı bir şekilde görebilecek. Ayrıca uygulamaya özelleştirilmiş bisiklet takibi gibi özellikler de eklenecek.

Bununla birlikte hem mobil işletim sistemi hem de MacOS 10.15 ile Anımsatıcılar uygulaması değişecek. Daha modern bir tasarıma kavuşacak Anımsatıcılar, bir çok gelişmiş özelliği içerisinde barındıracak.

Bununla birlikte daha önce haberini yaptığımız konuya da değinen Bloomberg, iPad’in MacBook’lar için ikinci bir ekran görevi göreceğini belirtti. MacOS işletim sistemine bunun dışında Ekran Süresi özelliği de gelecek.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/16/ipad-mac-icin-ekran-gorevi-gorecek/]

watchOS 6 işletim sistemine ise Kitaplar uygulaması eklenecek. Bu sayede Apple Watch üzerinden sesli kitapları dinlemek mümkün hale gelecek. Ayrıca Sesli Notlar ve Hesap Makinesi’nin de watchOS 6 ile birlikte saatlere gelmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz