Ana Sayfa Apple Tim Cook gizlilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Tim Cook gizlilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu

0

Bu hafta sonu düzenlenen Berkshire Hathaway Hissedarlar Konferansı’nda Apple CEO’su Tim Cook, CNBC’den Becky Quick ile önemli bir röportaj yaptı. Söz konusu röportaj Squawk Box’ta yayınlandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/06/apple-6-ayda-20-ile-25-arasinda-sirket-devraldi/]

Tim Cook: Bizi diğer şirketler ile karşılaştırmayın

Röportaj sırasında Cook, Warren Buffett’ın Apple hakkındaki yatırımları, Apple nasıl çalıştığı, gizlilik ve satın almalar üzerine konuştu.

Cook, Warren Buffett ile ilgili: “Warren Buffett Apple’a yatırım yapacağını söylediğinde “vay, bu harika!” dedim. Warren Buffett’ın şirketimizi seçerek yatırım kararı almasına çok sevindim.” dedi.

Buffett’ın Apple’a yatırım kararı bir yatırımcı değil, kullanıcı olduğunu gösteriyor. Çünkü Warren Buffett kullanmadığı, kullanmayı bilmediği hiç bir şeye yatırım yapmıyor.

Ayrıca şirketinin misyonlarına da değinen Tim Cook: “Teknolojinin ön planda değil, arka planda olması gerektiğini düşünüyoruz. Biz deneyim satıyoruz. Bu yüzden görsellik, kalite çok önemli.” dedi.

Sözlerine devam eden Cook: “Misyonumuz insanların hayatlarını zenginleştiren ürünler tasarlamak ve katılmayı seçtiğimiz alanlarda dünyanın en iyi ürünlerini üretmektir. Ve bu nedenle en iyi ürünü ürettiğimize inanmazsak o alana girmiyoruz. Harika bir ürün yaparsak, ancak bu kullanıcıların işine yaramazsa, onların hayatını zenginleştirmezse o alanlardan da çekiliyoruz. Önemli nokta deneyim.” dedi.

Gizlilik Cook ile yapılan neredeyse tüm programlarda ön planlarda oluyor. CNBC ile yapılan bu röportajda da konu gizliliğe geldi ve Cook: “Biz kullanıcı tarafındayız. Sizi ürünümüz olarak değil, müşterimiz olarak görüyoruz. Apple’ı diğer şirketler ile karşılaştırmayın. Verilerinizi asla tutmuyoruz.” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz