Ana Sayfa Apple Apple, LG UltraFine 5K ekran satışını durduruyor

Apple, LG UltraFine 5K ekran satışını durduruyor

0
2018 MacBook Pro LG Ultrafine

LG UltraFine 4K ekranlar bir süre önce Apple Store’dan kaldırılmıştı. Apple’ın kendi monitörlerini hazırladığı, bu nedenle bu kararı aldığı belirlenmişti. Şimdi bazı ülkelerde bulunan Apple Store’larda da LG UltraFine 5K ekran satışı durduruldu. Ülkemizde ise stok bulunduğundan satışlar devam ediyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/19/apple-lg-ultrafine-4k-ekran-satisini-durdurdu/]

LG UltraFine 5K monitör kalkıyor

Apple geçtiğimiz senelerde kendi ürettiği Apple Display ekranları kaldırmış, bunun yerine LG’nin ürettiği 4K ve 5K monitörleri satmaya başlamıştı. LG UltraFine 4K monitör 5,149 TL’den, LG UltraFine 5K monitör ise 9,599 TL’den satılıyordu. 

21 inçlik UltraFine 4K monitör geçtiğimiz aylarda sürpriz bir kararla Apple Store’ların bazılarından kaldırılmıştı. Ürünün satışına sadece stok tutan ülkelerde devam ederken, ABD gibi ülkelerde ürünün satışı tamamen durduruldu.

Bugün ise UltraFine 5K Monitör; ABD, Kanada ve bazı diğer ülkelerin Apple Store’larından resmen kaldırıldı. Ülkemizde ise stok bulunması sebebiyle satış devam ediyor. Ürün şu an 9,599 TL üzerinden satılıyor ve teslimat tarihi ise 4/6 hafta arası olarak geçiyor.

Apple’ın bir süredir kendi ekranı üzerinde çalıştığı, bu kararı bu neden ile aldığı belirtiliyor. Apple’ın tanıtacağı ekran Mini-LED teknolojisine sahip olacak ve cihaz 6K çözünürlüğe sahip olacak. Ekranın boyutunun ise 31 inç olacağı tahmin ediliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz