Ana Sayfa Apple Apple Kuzey Amerika satışlarında birinci

Apple Kuzey Amerika satışlarında birinci

0
iPhone XR Modeli İçin Yeni Reklam Filmi Yayınlandı!

Analiz şirketi Canalys, Kuzey Amerika’daki akıllı telefon satış rakamlarını açıkladı. Buna göre Apple Kuzey Amerika pazarının hakimi durumunda.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/03/ihs-iphone-satis-rakamlarini-acikladi/]

Apple Kuzey Amerika satışlarında hakim durumda

Canalys’in açıkladığı verilere göre Kuzey Amerika’da toplamda 36,4 milyon adet akıllı telefon satıldı. Apple ise bu rakamın yüzde 40’ına sahip oldu ve 14,6 milyon adet iPhone satışı yaptı. Canalys’e göre Apple, bu satışların 4,5 milyonunu iPhone XR ile yaptı.

Sevkiyat oranlarına bakıldığında Samsung, bir önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 3 artış gösterdi. LG ise yüzde 24 düşüş göstererek en çok sevkiyat azalışı yaşayan şirket oldu.

Apple yıldan yıla düşüş göstermesine rağmen yine de piyasanın yüzde 40’ına sahip olmayı başardı. Samsung ise paydanın yüzde 29,3’üne sahip oldu. Üçüncü şirket olan LG ise pazar payının yüzde 14,4’üne sahip olarak büyük bir düşüş gösterdi.

Bazı Kullanıcılar iOS 12.1.2'de Şebeke Sorunu Yaşıyor!

Canalys’in açıklamasına göre Apple, daralan pazarda başarıyı iPhone XR ile yakaladı. Nispeten uygun fiyatlı olan telefon, Apple için büyük bir kâr kaynağı oldu. Ayrıca firma, iPhone 6 ve iPhone 7 serisini de uygun fiyatlarla satarak, pazar payını arttırmayı başardı.

Canalys yaptığı açıklamada: “Apple Kuzey Amerika’da yüzde 19 düşüş gösterdi. Ancak buna rağmen 14.6 milyon adet iPhone satışı yaparak pazarın yüzde 40’ina hakim olmayı başardı. Bu rakamlarda iPhone 6 ve iPhone 7 gibi eski telefonların satışları da etkili oldu. Apple, bu telefonları büyük indirimler ile sattı. Daralan pazarda Apple, satış hedeflerine ulaşamasa da hakim durumda.” dedi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz