Ana Sayfa Apple İşte Apple Card ile ilgili ilk fotoğraflar

İşte Apple Card ile ilgili ilk fotoğraflar

0

Benjamin Geskin adlı bir Twitter kullanıcısı, beta programı kapsamında Apple’ın kredi kartı olan Apple Card’ı temin etti. Apple Card ile ilgili detaylı fotoğraflar paylaşan Benjamin Geskin, konu ile ilgili detayları da açıkladı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/09/iphone-x-ekrani-ucretsiz-olarak-nasil-degistirilir/]

Apple Card tasarımı oldukça etkileyici

Yayınlanan bilgilere göre Apple’ın kredi kartı içerisinde gizli NFC etiketi bulunduran bir karton kapak ile teslim edilecek. Bu NFC etiketi sayesinde kullanıcılar telefonlarını karta yaklaştırdıklarında telefon kartı otomatik olarak tanıyacak. Böylece kullanıcılar AirPods’takine benzer bir ekran ile karşı karşıya kalacak. Bu, kartın kolayca telefona tanımlanmasına olanak sağlayacak.

Benjamin Geskin’in açıklamalarına göre Apple Card tamamen titanyum bir malzemeden tasarlanmış. Ön tarafta kullanıcının isim ve soyisminin yer almasının yanı sıra, bir de Apple logosu ile manyetik sistem bulunuyor.

Kartın arka tarafına ise MasterCard logosu ile kartın bağlı olduğu bankanın adı yerleştirilmiş. Sızdırılan bilgilere göre kart, farklı bankalar aracılığı ile temin edilebilecek. Bu durumda arka tarafta bulunan bilgiler değişecek. Ancak şimdilik Goldman Sachs ile anlaşma yapılabiliyor.

Lansmanda belirtildiği üzere kartta herhangi bir kart numarası, CVV kodu bulunmuyor. Bu da kartın oldukça sade ve şık görünmesine olanak tanıyor.

Apple, kredi kartı ile yapılacak işlemlerin çoğunun telefon üzerinden Apple Pay aracılığı ile yapılmasını istiyor. Bu sebeple kartın fiziksel özelliklerinin çokta bir önemi olmadığını belirtmek gerekir.

Apple Card, bilindiği üzere yapılacak her alışverişte kullanıcılara geri ödeme yapacak. Buna göre Apple Pay ile yapılan işlemlerde yüzde 2, Apple fiziksel kart ile yapılan işlemlerde yüzde 1 kullanıcılara iade edilecek. Böylece kullanıcılar bir nebze indirimli ürün almış olacaklar.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz