Ana Sayfa Apple Apple marka modemler 2025 yılında çıkabilir

Apple marka modemler 2025 yılında çıkabilir

0

Geçtiğimiz aylarda Apple, Intel ile 5G modem konusunda anlaşamadıklarını açıkladı. Bunun ardından Qualcomm ile anlaşmaya giden Apple, ilk 5G telefonlarını 2020 yılında tanıtacak. Ancak Apple marka modemlerin 2025 yılında gelebileceği, bu modemlerin ise Intel ortaklığı ile yapılabileceği konuşuluyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/04/26/intelin-piyasadan-cekilme-sebebi-apple-ve-qualcomm/]

Apple kendi tasarımı 5G modemleri 2025 yılında çıkaracak

Intel geçtiğimiz aylarda Apple’ın Qualcomm ile anlaşmasını takiben mobil piyasadan çekildiğini açıklamıştı. Buna göre Intel, 5G modem üretimini rafa kaldıracak, modem satışını 4G ile sınırlandıracaktı. Ancak yayınlanan son raporda bu durumun değişebileceği, Apple’ın kendi tasarladığı modemleri Intel’e ürettirebileceği konuşuluyor.

Buna göre Apple, Qualcomm ile 5G modemler konusunda çalışmaya devam edecek. Ancak bu ortaklık muhtemelen 2024 yılında sona erecek. Bu birlikteliğin sona ermesinin ardından Apple, kendi modemlerini ürettirmeye başlayacak. Bu modemleri üretecek firma ise Intel olacak. Bu sayede Apple ve Intel gerilimi son bulacak ve Apple, güvenilir bir tedarikçi edinmiş olacak.

Bir Intel yetkilisi The Information’a verdiği demeçte modem üretimi ile ilgilendiklerini doğruladı. Yetkili: “5G konusunda dünya standartlarında üretim olanaklarına sahibiz. Bu yüzden Apple gibi önemli şirketler bizimle çalışmak için tüm seçenekleri değerlendirecektir.” dedi.

Yılan hikayesine dönen Apple 5G modemler yavaş yavaş nihayete ulaşıyor. Sonuç olarak şirket, 2024 yılının sonuna kadar Qualcomm’un ürettiği modemleri kullanacak. Ancak 2025 yılı ile birlikte Apple marka modemler, Intel ortaklığı ile üretilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz