Ana Sayfa Apple Yenilenmiş 2019 MacBook Pro tanıtıldı!

Yenilenmiş 2019 MacBook Pro tanıtıldı!

0

Apple bugün yaptığı açıklamada MacBook Pro modelini daha hızlı 8. ve 9. nesil işlemciler ile güncellendiğini duyurdu! İlk 8 çekirdekli ve gelmiş geçmiş en hızlı 2019 MacBook Pro olarak adlandırılan bu bilgisayar fiyatıyla da ilgi çekecek gibi görünüyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/14/macos-10-15-4-cikti/]

2019 MacBook Pro tanıtıldı

Yeni nesil işlemciden güç alacak bu dizüstü bilgisayar, bir önceki 4 çekirdekli MacBook Pro modelinden iki kat daha hızlı olacak. 6 çekirdekli MacBook modelinden ise yüzde 40 daha fazla performans sağlayacak.

Apple’ın kıdemli Mac Müdürü Tom Boger yaptığı açıklamada; “Artık inanılmaz bir performans ihtiyacı var. Bunun için de 8 çekirdekli, retina ekranlı, hızlı depolama alanı barındıran bir Mac tasarladık. MacOS ile çalışan MacBook Pro, dünyanın en hızlısı olacak, bundan emin olabilirsiniz.” dedi.

Apple daha hızlı işlemcilere ek olarak cihazın butterfly klavye sistemini de yeniledi. Bu tasarımın bir çok klavye sorununu çözmesi bekleniyor. Ayrıca söz konusu tasarımın bundan sonra çıkacak MacBook Air modellerinde de kullanılabileceği konuşuluyor.

Apple sayfasında sekiz çekirdekli ve yeni butterfly klavyeli Mac hakkında şunları dedi;

  • Müzik prodüktörleri Logic Pro X’te iki kata kadar daha fazla Alchemy eklentisi kullanarak çok büyük boyutlara sahip, çok izli projeleri kayıttan oynatabiliyorlar.
  • 3D tasarımcılar Maya Arnold’da sahneler için iki kata kadar daha hızlı render alabiliyorlar.
  • Fotoğrafçılar Photoshop’ta karmaşık düzenlemeleri ve filtreleri %75’e kadar daha hızlı uygulayabiliyorlar.
  • Geliştiriciler Xcode’da yüzde 65’e kadar daha hızlı kod derleyebiliyorlar.
  • Bilim insanları ve araştırmacılar, TetrUSS’i kullanarak karmaşık akışkan dinamiği simülasyonlarını yüzde 50’ye kadar daha hızlı hesaplayabiliyorlar.
  • Video editörleri Final Cut Pro X’te 4K kalitesinde 11 adede kadar çok kameralı video akışını aynı anda düzenleyebiliyorlar.

Yenilenmiş 2019 MacBook Pro’nun 13 inçlik versiyonu 13.699 TL, 15 inç MacBook Pro’nun ise 18.299 TL olarak açıklandı. Cihaz bugünden itibaren Apple’ın online mağazasından, bir hafta sonra ise fiziksel mağazalardan satın alınabilecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz