Ana Sayfa Apple Apple, Google ve WhatsApp ortak bildiri imzaladı

Apple, Google ve WhatsApp ortak bildiri imzaladı

0

İngiliz Devleti’ni ve ülke vatandaşlarını siber konularda korumak ile yükümlü olan kurum “Güvenlik ve İstihbarat Kurumu” (GCHQ) geçtiğimiz günlerde Apple, Google ve Facebook’a kabul edilemez bir teklif sundu.

Buna göre GCHQ; istihbari amaçlarla Apple, Google ve Facebook’un kullandığı uçtan uca şifrelenmiş mesajlara dahil olmak istedi. Kurum, şirketlere bunun gizli kalması gerektiğini, insanlar ile paylaşılmaması gerektiğini de belirtti. Ancak durumu kabul etmeyen şirketler, tüm detayları kamuoyu ile paylaştılar.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/05/30/applein-satin-aldigi-texture-resmen-kapaniyor/]

Apple, Google ve Facebook birleşti!

İngiliz İstihbarat yetkilileri şirketlere gönderdiği yazıda; uçtan uca şifrelenmiş mesajların güvenlik güçlerine açılması gerektiğini, istendiği takdirde kolluk kuvvetlerinin mesajlara hayalet kullanıcı olarak dahil edilmesi gerektiğini belirtti. 

Durumu asla kabullenmeyeceklerini açıklayan 47 şirket ortak bildiri imzalayarak bunu kamuoyu ile paylaştılar. Bu şirketler arasında Facebook, Microsoft, WhatsApp, Apple ve Google’da bulunuyor. Bunun dışında irili ufaklı onlarca şirkette bildiriye imzasını atıyor.

İngiliz Güvenlik ve İstihbarat Kurumu GCHQ’nun söz konusu bildiriye ne cevap vereceği, olayı reddedip reddetmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Ayrıca bu isteği kabul eden şirketlerin olup olmadığı da henüz bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz