Ana Sayfa Apple MacOS Catalina 10.15 tanıtıldı!

MacOS Catalina 10.15 tanıtıldı!

0

Teknoloji devi Apple uzun süredir merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi macOS Catalina’yı WWDC 19 kapsamında tanıttı. MacOS Catalina ile birlikte işletim sistemine bir çok yeni özellik eklendi.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/03/ios-13-tanitildi-iste-tum-ozellikler/]

macOS Catalina resmen tanıtıldı!

Özelliklerden biri uzun zamandır beklenen iPad desteği oldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar iPad ekranını, Mac ekranı gibi kullanabilecekler. Böylece dizüstü bilgisayarlarda büyük ekran deneyimi yaşanmış olacak. Sidecar adı verilen bu özellik ile birlikte aynı zamanda iPad, bir çizim tableti olarak kullanılabiliyor.

Erişilebilirliğe de önem veren Apple, engelli bireylerin Mac bilgisayarlarını kullanmalarını daha kolay bir hale getireceğinin sözünü veriyor. Bu kapsamda şirket, işletim sisteminde bulunan Voice Control seçeneğini daha da geliştiriyor. Böylece engelli bireylerin ses ile cihazlarını kullanması mümkün hale gelmiş oluyor.

Ekran Süresi adlı uygulamayı da MacOS Catalina ile bilgisayarlara kazandıran Apple, söz konusu uygulamanın ebeveynlere destek olacağını belirtiyor. Uygulamalara süre sınırlaması getirebileceğiniz bu uygulamada, bir çok farklı kullanım istatistiğini görüntülemek mümkün.

Daha önce haberini yaptığımız gibi Apple, iTunes’un sonunu getirdi. Üç parçaya ayrılan iTunes, tamamen tarihe karışmış oldu. Yeni uygulamaların ismi ise beklendiği gibi TV, Podcast ve Müzik oldu. Bu uygulamalar daha önce iTunes’ta bulunan tüm içeriklere erişmenize olanak sağlayacak.

İşletim sisteminin geliştiriciler için ilk Beta sürümünü bugün yayınlayacak olan Apple, Temmuz ayında halka açık beta sürümlerini yayınlayacak. Final yani tam sürüm ise Sonbahar’da çıkacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz