Ana Sayfa Haberler watchOS 6 tanıtıldı! İşte tüm özellikler ve detaylar!

watchOS 6 tanıtıldı! İşte tüm özellikler ve detaylar!

0

Apple WWDC 2019 ile beraber tüm yenilikleri karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu etkinlikte, Apple Watch’a güç verecek en yeni sürüm watchOS 6 en yeni özellikler ile beraber tanıtıldı! İşte detaylar!

watchOS 6 çok farklı özellikler ile geliyor!

Kadınlar için daha fazla sağlık!

Tanıtılan Cycle Tracking uygulaması ile kadınlara Apple Watch’un kullanım kolaylığından yararlanarak regl döngüleri ile ilgili önemli bilgileri kaydetme ve bir sonraki regl dönemi ve doğurganlık penceresini tahmin etme bilgileri veriliyor. Günlük kayıt fonksiyonu regl döngüsüyle ilgili, güncel regl dönemi, adet kanaması, semptomlar, yumurtlama tahmin kitinden elde edilen değerler ve doğurganlığı takip etmek için kullanılan diğer veriler gibi bilgilerin hızla girilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, yeni Yeni Cycle Tracking özelliğini saatlerinde kullanabileceği gibi iOS 13 yüklü iPhone’da da kullanılabilecek.

İşitme sağlığı Apple Watch için artık çok önemli

Apple, etkinlikle beraber olumlu yaşam etkilerinden işitme sağlığına verdiği önemi de artırdı. Apple Watch, watchOS 6 ile beraber Noise uygulamasına sahip olacak ve kullanıcıların konserler ve spor etkinlikleri gibi ortamlarda işitmeyi olumsuz etkileyebilecek ses seviyelerini anlamalarına yardımcı olacak.

Apple Watch için App Store

App Store, Apple Watch tarihinde ilk defa Apple Watch kullanıcıları ile buluşuyor. Kullanıcılar bundan böyle Siri, Dikte veya Karalama’yı kullanarak bileklerinden kolayca üçüncü taraf uygulamaları yükleyebilir ve saat ekranı için tasarlanmış uygulama ürün sayfalarını görebilecekler.

Apple Watch için bu zamana kadar uygulama geliştirilemiyordu ancak watchOS 6 ile beraber geliştiriciler yalnızca Apple Watch için, yani bir iOS uygulaması olmadan bağımsız bir şekilde Apple Watch’ta çalışacak uygulamalar üretebilecekler.

Gelen diğer yenilikler

Sesli notlar, Apple Watch’ta kullanılabilecek.

Apple Books’tan satın alınan sesli kitaplar şimdi doğrudan saatteki yeni Audiobooks uygulamasından dinlenebilecek.

Siri ile yapılan WEB arama sonuçlarının tamamı Apple Watch üzerinden görüntülenebilecek

watchOS 6 ile beraber daha fazla bilgi veren ve kişiselleştirilebilen  Modular Compact, Solar, Gradient ve Numerals kadranları kullanıcılar ile buluşuyor

Apple GymKit uyumluluğu şimdi Octane Fitness, TRUE Fitness ve Woodway markalarını da kapsıyor. Böylece Apple Watch’u dünya genelinde spor salonlarında daha fazla kardiyo ekipmanına bağlanacak.

Yeni geliştirici araçları arasında müzik, radyo ve podcast aktarımı için bir ses API’sının yanı sıra fizik terapi ve meditasyon gibi seans tabanlı görevler için daha uzun çalışma süresi sağlayan bir API bulunuyor ve Core ML şimdi aygıt içi girdilerin daha hızlı işlenmesini sağlamak için Apple Watch Series 4’teki Apple Neural Engine’i kullanıyor.

 

 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz