Ana Sayfa Apple Apple TV bilinmeyen özellikleri!

Apple TV bilinmeyen özellikleri!

0
tvOS 12.1 Beta 2 Geliştiriciler İçin Yayınlandı!

Apple TV, Apple’ın uzun zamandır sattığı ve her geçen sene geliştirmeye devam ettiği bir TV kutusudur. Bu akıllı kutu sayesinde film kiralayabilir, müzikler satın alabilirsiniz. Ayrıca içerisinde binlerce farklı uygulama barındıran bu akıllı kutu, oyun oynamanıza da olanak tanıyor. Peki bu popüler cihazın bilinmeyen özellikleri neler? Bunları öğrenmek için okumaya devam edin.
[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/03/tvos-13-tanitildi-iste-tum-ozellikler-ve-detaylar/]

 

Telefonunuzu uzaktan kumandaya çevirin

Apple TV cihazınızın kurulumunu yapmak için kendi akıllı kumandasına ihtiyaç duyarsınız. Ancak kurulumu tamamlar, ana sayfaya gelirseniz bir daha bu kumandaya ihtiyacınız kalmaz. Nasıl mı? Telefonunuzu uzaktan kumandaya çevirerek!

Telefonunuzu TV kumandası olarak kullanmak istiyorsanız yapmanız gerekenler oldukça basit. Bunun için tek gereken; Ayarlar> Genel> Uzaktan Kumandalar seçeneğine gitmek. Buradan telefonunuzu kumanda olarak ayarlayabilirsiniz.

Uzaktan Kumanda pil seviyesini öğrenme

Apple kumandanızın pilinin bitip bitmediğini öğrenmek oldukça basit. Cihazınızın kumandasının ne kadar pili kaldığını öğrenmek için tek yapmanız gereken Ayarlar> Uzaktan Kumanda sekmesine gitmek. Buradan kendi kumandanızın üzerine tıklayarak pil durumunu öğrenebilirsiniz.

Kumanda hassasiyeti ayarlama

En yeni Apple TV yön tuşları yerine dokunmatik bir yüzey kullanıyor. Bu, dizüstü bilgisayarlarda bulunan touchpad ile oldukça benzer özellikler sergiliyor. Bu dokunmatik yüzeye dokunduğunuzda, bunun ekranda ne kadar hızlı tepki vereceğini değiştirebilmek mümkün. Bunun için Ayarlar> Uzaktan Kumanda> Dokunmatik Yüzey seçeneğine gitmeniz gerekiyor. Buradan dokunmatik yüzeyin hızını değiştirmek mümkün hale geliyor.

Düzenli olun

Apple TV ana sayfanız kalabalıksa onu düzene sokmak oldukça kolay! İsterseniz uygulamalarınızı klasörlere ayırabilir ya da onları tamamen gizleyebilirsiniz.

Bunun için istediğiniz uygulamanın üzerine gelin ve onu titreyene kadar basılı tutun. Ardından söz konusu uygulamayı istediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz. Seçtiğiniz uygulamayı başka bir uygulamanın üzerine taşırsanız klasör oluşturmuş olursunuz. Sonrasında klasörünüze bir isim verebilir, düzenin tadını çıkarabilirsiniz!

AirPlay güvenliği

Apple TV, iPhone’larınızdan görüntü aktarmanıza olanak sağlayan AirPlay uyumluluğu ile beraber gelir. Ancak bu özellik herkese açık olduğunda, bazı güvenlik sorunlarını da beraberinde getirir. Bunu düzeltmek için Ayarlar> AirPlay sekmesine gidin ve cihanıza hangi telefonların bağlanabileceğini seçin.

Film paylaşımı

Ailenizde sizden başka Apple ürünleri kullanan birileri var mı? O zaman bu özellik tam size göre. Ailenizdeki üyeler ile film paylaşımı yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. App Store> Satın alınan> Aile Paylaşımı sekmesine gidin. Ve ardından ailenizdeki kişilerin satın aldığı içeriklere erişin.

Bunlar Apple TV’nin bilinmeyen veya az bilinen özellikleri. Yakın zamanda duyurulan ve önümüzdeki dönemde tam sürümü çıkacak olan yeni tvOS ile de bir çok yeni özellik ve bir çok yeni cihaz desteği akıllı kutularınıza eklenecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz