Ana Sayfa Apple iPadOS ile gelen en iyi 3 özellik!

iPadOS ile gelen en iyi 3 özellik!

0

iPadOS geçtiğimiz günlerde düzenlenen WWDC19 ile birlikte tanıtıldı. Beklenmeyen ve tamamen yeni olan bu iPad’e özel işletim sistemi, bir çok özelliği beraberinde getirdi. Bununla birlikte iPad, bilgisayarların yerini almaya bir adım daha yaklaştı. Peki ama en iyi ve yeni özellikler neler? Detaylar için okumaya devam edin.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/10/ios-13-ile-gelen-en-iyi-3-ozellik/]

Mouse desteği

iPadOS ile gelen belki de en önemli özellik mouse desteği oldu. Söz konusu özellik şimdilik sadece erişilebilirlik özelliği olarak sunuluyor olsa da, neredeyse tam bir mouse deneyimi sunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Mouse desteğine erişilebilirlik AssistiveTouch sekmesi altından erişilebiliyor. Söz konusu sekmede mouse’un tuşlarına görevler atayabiliyor, hızını ayarlayabiliyorsunuz. Bu sayede bilgisayar üzerinde yaşadığınız deneyime yakın bir deneyimi yaşamış oluyorsunuz. Söz konusu özellik sadece bluetooth mouse ile çalışıyor.

USB bellek desteği

Yeni duyurulan iPadOS sadece USB bellek desteği sunmakla kalmıyor, aynı zamanda fotoğraf makinelerinizdeki fotoğrafları cihazınıza aktarmanıza da olanak sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, çektikleri fotoğrafları ekstra bir yazılım ihtiyacı duymadan Lightroom üzerinde düzenleyebiliyorlar.

Ayrıca kullanıcılar, USB Type-C çıkışına sahip USB bellekleri herhangi bir ekstra yazılım ihtiyacı duymadan cihazlarına bağlayabiliyor, içerisindeki verileri Dosyalar adlı uygulama ile düzenleyebiliyorlar.

Safari

iPadOS ile birlikte Safari, iPad’lerde gelişmiş özelliklere ev sahipliği yapacak. Apple’ın belirttiğine göre tarayıcı, masaüstü sınıfı bir deneyim sunacak. Sayfa büyüklüğünü kolayca ayarlayabileceğiniz uygulamada, Download işlemleri yapmakta mümkün hale gelecek. Bu sayede kullanıcılar, bilgisayarda olduğu gibi dosya indirip, onlar üzerinde rahatlıkla çalışabilecekler.

Yeni iPadOS’in Eylül ayında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Tam sürüm ile yeni özelliklerin eklenebileceğini, bu listedeki bazı özelliklerin yer değiştirebileceğini hatırlatalım.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz