Ana Sayfa Apple Apple, Intel’in mobil bölümünü alabilir

Apple, Intel’in mobil bölümünü alabilir

0

Apple geçtiğimiz aylarda Qualcomm ile 5G modem konusunda anlaştığını duyurmuştu. Bunun üzerine Apple ile uzun zamandır ortaklık yapan Intel, mobil piyasadan çekileceğini resmen duyurdu. Ortaya çıkan son raporlara göre Apple, Intel’in mobil bölümünü satın alabilir. Bu satın alma gerçekleşirse Apple, en büyük satın almasını gerçekleştirmiş olacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2019/06/10/apple-tv-2/]

Apple Intel’in mobil bölümü ile ilgileniyor

Ortaya çıkan son raporlara göre Apple, Intel’in Almanya’da bulunan mobil bölümü ile ilgileniyor. Bu birim üretim yapmıyor, ancak modemlerin tüm mimarisini tasarlıyor ve bunu seri üretime hazır hale getiriyor.

Bu rapora göre Apple, söz konusu birimi satın alarak ürün tasarımı konusunda önemli bir adım atabilir. Üretimi ise yine Çin’li şirketlere bırakabilir.

Apple hakkında çıkan bu söylentiler ne kadar gerçek bilinmez, ancak söz konusu durum gerçek ise Intel bu anlaşmadan oldukça memnun olacaktır. Çünkü şirket, mobil birimi tamamen kapatma niyetindeydi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz