Ana Sayfa Apple Apple’ın sağlığımızı koruyan Noise uygulaması nasıl çalışıyor?

Apple’ın sağlığımızı koruyan Noise uygulaması nasıl çalışıyor?

0

Apple’ın WWDC 2019 etkinliği ile beraber Apple Watch’a yeni özellikler  ekleyen işletim sistemi WatchOS 6 da tanıtıldı. Bu yeni işletim sistemi ile beraber, Noise uygulaması da kullanıcılara sunulmuş oldu. Peki, Apple Watch Noise uygulaması ne işe yarar, nedir bu yazıda yakından bakacağız.

Apple Watch Noise uygulaması ne işe yarar?

Apple Watch’un Noise uygulaması ile beraber, işitme organlarımıza zarar verebilecek bir ses algılandığında Apple Watch sizi uyarıyor. Yüksek ses seviyeleri, Dünya Ulusal Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş ve Apple, bildirim göndermek için seviyeleri baz almış.

Noise uygulaması hangi seviyelerde bizi uyaracak?

Hangi ses seviyesinin işitme duyumuza zarar verdiği Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiş. Buna göre;

  • 80 desibel: Yaklaşık 5 saat / gün
  • 85 desibel: Yaklaşık 2 saat / gün
  • 90 desibel: Yaklaşık 30 dakika / gün
  • 95 desibel: Yaklaşık 10 dakika / gün
  • 100 desibel: Yaklaşık 3 dakika / gün

Örnek vermek gerekirse; bulunduğunuz herhangi bir mekanda, işitme duyunuza zarar verecek bir ses seviyesini Apple Watch sayesinde öğrenecek ve o mekandan ayrılabileceksiniz.

Ayrıca bulunduğunuz mekandaki ses seviyesini merak ediyorsanız, Noise uygulamasının arayüzünde bulunan seviye barları sayesinde anlık olarak mekanın ses seviyesini de görebileceksiniz.

Noise uygulaması için bildirim seviyeleri, kullanıcılar tarafından ayarlanabilir kılınmış. Buna göre karşımıza çıkan seçeneklerden, istediğimiz ses seviyesinde Noise uygulamasından bildirim alabiliyoruz.

Noise uygulaması hakkında fikirleriniz nedir, bu uygulamayı kullanmayı düşünüyor musunuz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz