Ana Sayfa Apple Apple, Samsung’a borç ödemek zorunda kalabilir

Apple, Samsung’a borç ödemek zorunda kalabilir

0

Apple, birçok farklı şirket ile anlaşmaya sahip ve bu anlaşmalar genel olarak parça tedariği ve yazılım üzerine kurulu. Apple’ın tedarik üreticiler ile yaptığı anlaşmalarda birçok farklı madde bulunuyor. Son olarak, bu maddelerden bir tanesi Apple’ın Samsung’a borçlanmasına sebep oldu. Apple Samsung borç davaları devam edebilir.

Apple Samsung’a borçlandı! Peki nasıl oldu?

Apple birçok farklı şirketle çalışıyor. Tabii ki bu şirketlerle arasında farklı sözleşmeler bulunuyor. Şirketin en büyük anlaşmalarından biri de en büyük rakibi Samsung ile yaptığı OLED paneli anlaşması. Apple ile Samsung arasında yapılan anlaşmada, Samsung Apple’a sadece bu anlaşma için üretim tesisi açacağını belirtiyor ve bu üretim tesisinin maliyetinin karşılanması için Apple’dan 100 milyon adet OLED panel satın alma sözü istiyor. Apple, Samsung’a  en az 100 milyon OLED panel alacağı sözünü veriyor ve anlaşma tamamlanıyor.

Apple tarafından verilen bu söz şu anda karşılanabilmiş değil. Öyle ki, son zamanlarda düşen iPhone satışları ile beraber daha az OLED panele ihtiyaç duyuluyor. Bu yüzden Apple, Samsung’tan söz verdiği OLED panelleri alamıyor. Yapılan anlaşmada bulunan madde ile beraber Apple’ın alamadığı tüm OLED paneller, Apple’ın karşısına tam 86 milyon dolar ceza olarak çıkıyor. Bu şu andaki ceza tutarı ve bu tutarın alınmayan paneller ile beraber 170 milyon dolar olması bekleniyor. Apple, sözleşme gereği ortaya çıkan bu borcu halen ödemedi. Aslına bakılırsa bunun mantıklı bir sebebi var.

Apple’ın almadığı tüm OLED panellerin bedelinin bu ceza ile denk geldiği söyleniyor. Apple, cezayı ödemektense ihtiyacı olmadığı panelleri satın almayı planlıyor olabilir.

Apple ve bir türlü bitmeyen sıkıntıları

Apple’ın sözleşmelerde yaşadığı tek başarısızlık Samsung ile bitmiyor. LG’nin bu yılki üretilen iPhone’larda bulunan ekranları ürettiği ve Apple’ın eksik gelen siparişlerinden dolayı sadece bu üretim için açılan iki üretim tesisinden bir tanesini kapatmak zorunda kaldığı biliniyor. İlerleyen günlerde bu gelişmeler hakkında daha da fazla bilgiye sahip olacağımız kesin.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz